Cum sa-ti promovezi gratuit serviciile sau afacerea

Educatie Financiara

Daca lucrezi ca freelancer, esti nomad digital sau ai o afacere, promovarea este esentiala pentru a atrage clienti.

Toate companiile trebuie sa isi promoveze in mod constant produsele si serviciile, promovare care poate fi foarte scumpa. Din fericire, sunt cateva lucruri pe care le poti face pentru a-ti promova gratuit afacerea, mai ales daca esti la inceput de drum.

3 Moduri prin care sa te promovezi gratuit:

1. Fa in asa fel incat tu (daca esti freelancer) sau compania ta sa fiti recunoscuti ca experti pe nisa in care activati. Oamenii vor sa faca afaceri cu experti, iar acesta este felul cel mai simplu in care te poti deosebi de competitie. Pentru a atinge statutul de expert trebuie sa oferi informatii utile clientilor tai. Ca sa realizezi asta, poti scrie articole pentru publicatii din domeniu, poti posta in mod regulat pe blogul companiei sau poti publica o carte, iar toate acestea trebuie sa contina informatii valoroase care sa ii ajute pe oameni sa isi rezolve problemele.

Curs Comunicare Eficienta – Format Scris + exercitii

2. Participa ca speaker la evenimente ale industriei in care iti desfasori activitatea. Astfel de evenimente sunt excelente pentru networking si promovare, iar daca participi ca speaker cel mai adesea nici nu trebuie sa platesti taxa de inscriere. In plus, vei fi vazut si auzit direct de catre potentiali clienti, poti face o impresie excelenta daca ai buna abilitati de comunicare si inveti sa faci prezentari de impact!

3. Atrage atentia presei. Cu putina imaginatie, poti veni cu o idee care va atrage atentia mass-media si totodata a publicului tau tinta. Pentru cele mai bune rezultate incearca sa faci ceva distractiv, care atrage oamenii si este legal. Cand faci ceva wow, presa va scrie gratuit despre afacerea ta si ideea inedita pe care ai avut-o! Foloseste-te de retelele de socializare pentru a raspandi mesajele tale si pentru a atrage atentia asupra ta!

Daca esti dispus sa iti pui putin creativitatea la contributie, vei gasi mai multe modalitati prin care sa iti promovezi gratuit afacerea. Iar daca esti feelancer, poti face chiar mai multe lucruri pentru a genera clienti noi. In plus, cu cat oferi servicii mai bune, ai relatii corecte cu partenerii tai si lucrezi cu preturi corecte, cu atat vei avea si mai multe recomandari de la clientii tai. Iar recomandarile sunt cea mai buna metoda de promovare gratuita!

Deci, ofera servicii / produse excelente, la preturi corecte, respecta-ti clientii si creeaza relatii. Apoi, pentru promovare afacerii fii creativ! 🙂