Top 3 rețete fără carne pe care toată familia le va iubi

Idei

Dietele și regimurile alimentare sănătoase devin din ce în ce mai întâlnite și populare în rândul conversațiilor din întreaga lume, iar una dintre curile frecvent discutate este cea vegetariană sau chiar cea vegană, în care atât carnea, dar și lactatele și alte ingrediente provenite de la animale sunt nepermise.

Topul celor 3 rețete culinare fără carne vor fi vedetele din bucătăria ta, iar toată familia le va îndrăgi încă de la prima gustare! 

Spaghete cu sos de tomate

  • Ingrediente
    • 500g spaghete,
    • 6 roșii proaspete sau 500g-700g sos de tomate,
    • 100g parmezan tăiat bucățele,
    • 1 crenguță busuioc,
    • 5 linguri ulei de măsline,
    • 2 cepe,
    • sare, piper și alte condimente.
  • Mod de preparare

Dacă vrei să-ți impresionezi familia cu o rețetă fără carne, delicioasă, plină de energie și voie bună, atunci iată care sunt etapele de urmat pentru o rețetă incredibilă de spaghete cu sosuri de tomate!

  • Spală roșiile și scufundă-le în apă clocotită până când coaja începe să se desprindă, apoi lasă-le la răcit și taie-le în bucățele. 
  • Curăță ceapa și rumenește-o pe aceasta în tigaia unsă cu ulei de măsline, apoi adaugă roșiile tăiate bucățele sau sosul de tomate, în funcție de ce ai ales să folosești.
  • Condimentează compoziția și las-o la foc mic timp de 30 de minute sau până când sosul începe să scadă.
  • Între timp, fierbe spaghetele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. 
  • Amestecă spaghetele cu sosul obținut și adaugă parmezan (în cazul în care duci un stil alimentar vegetarian).

Tartă de legume

  • Ingrediente
    • 4 foi de aluat înghețat,
    • 30g rucola,
    • 1 zucchini,
    • 100 ml băutură din soia,
    • 1 ardei gras,
    • 400g tofu,
    • condimente: boia de ardei, sare, piper, muștar, ierburi aromatice.
  • Mod de preparare

Pregătește un festin pe cinste pentru toată familia, cu ingrediente naturale și vegane. Descoperă prospețimea unei rețete sănătoase și delicioase!

  • Foile de aluat se pun la dezghețat.
  • Spală legumele, apoi taie ardeiul bucățele, rade fin zucchini-ul și rupe în bucăți mici frunzele de rucola.
  • Jumătate de tofu se pune împreună cu legumele, iar cealaltă se amestecă cu sucul de soia până când ingredientele devin o pastă cremoasă. Condimentează sosul obținut cu ierburi aromatice, boia, sare, piper și muștar.
  • Amestecă sosul cu legumele și restul de tofu.
  • Se taie foile de aluat în 4 cercuri egale și se pun în formele de tartă, fie acestea unse cu grăsime sau acoperite de foi de copt.
  • Toarnă amestecul peste foile de aluat și coace-l timp de 30-35 de minute. Cuptorul trebuie încălzit în prealabil la 180-200 de grade.

Mâncare de mazăre

  • Ingrediente
    • 750g mazăre boabe,
    • 200 ml supă de legume,
    • 50g-150g sos de tomate sau 2 roșii.
    • 2 cepe,
    • 2 morcovi, 
    • 2 ardei grași sau kapia, 
    • o legătură de mărar,
    • sare și piper.
  • Mod de preparare

Mazărea este una dintre cele mai populare și versatile rețete ce poate fi făcută numaidecât și pentru toate gusturile. Iată deci cât de simplu și de rapid poți prepara acest deliciu culinar!

  • Taie mărunt ceapa, ardeii și morcovii.
  • În cazul în care alegi să faci mazărea cu roșii proaspete, atunci pune-le pe acestea în apă clocotită până când coaja se dezlipește de pe fruct.
  • Prăjește legumele într-o tigaie unsă cu ulei, apoi presară sare și piper.
  • Toarnă peste legume supa și sosul de tomate și așteaptă până când compoziția începe să clocotească.
  • Adaugă mazărea în tigaie și amestecă.
  • Mâncarea se fierbe până când bobul de mazăre devine moale și gustos.
  • Adaugă mărarul tăiat mărunt, amestecă mâncarea de mazăre și mai las-o la foc mic timp de 1-2 minute.
  • Oprește focul și las-o la răcit. Se poate servi opțional cu crutoane delicioase.

Pentru o masă copioasă și fără carne te invităm să încerci rețetele oferite în acest articol și să le personalizezi întocmai după gusturile tale și ale membrilor familiei; cu siguranță toți cei prezenți vor fi uimiți de deliciile culinare gătite!