Sfaturi pentru a va pregăti tenul pentru primăvară

Sanatate

După ravagiile pe care iarna le-a lăsat pe piele, trebuie să știi să-ți pregătești corpul primăvara pentru a repara pagubele lăsate de frig. Primăvara este anotimpul care urmează iarna si precedă vara si aduce cu sine înflorirea si înverzirea plantelor. Zilele acestui sezon sunt mai lungi și mai însorite. În acest moment, vă puteți lăsa pielea să se arate spre deosebire de iarnă, unde vă este cald și frig de cele mai multe ori. Din acest motiv, vă vom oferi câteva sfaturi esențiale pentru a vă pregăti tenul în acest sezon.

Iarna este o perioadă pe care mulți o iubesc, dar alții nu atât pentru că pielea li se descuamează sau se arde. Ai trecut si tu prin asta? Dacă da, atunci aceste sfaturi sunt pentru tine.

Sfaturi pentru a va pregăti tenul pentru primăvară

Exfoliați-vă pielea. Procedând astfel, elimini impuritățile lăsate de frig, de asemenea, ca un beneficiu suplimentar, pielea va fi mai moale. Cu siguranță va funcționa pentru tine dacă o faci de 2 ori pe săptămână.

Curățarea feței. Cu acest pas vei elimina toate urmele de celule moarte dobândite in sezonul de iarna.

Bronzează-te. Îți va oferi vitamina D și o culoare de vis pielii tale.

Detoxifiere. Bea multa apa (aproximativ 2 litri pe zi), alimente care iți oferă un conținut bun de vitamine si consuma legume verzi.

Fa exercitii. Ai vreun exercițiu anume pe care îți place să-l faci? jogging de exemplu? Făcând aceste tipuri de exerciții vei putea transpira și elimina acele toxine concentrate în corpul tău. Chiar și adrenalina ta va crește, ceea ce îți va da curaj și putere.

Cremă de protecție solară. O altă modalitate de a vă îngriji pielea în această primăvară este aplicarea protecției solare, care vă va ajuta să evitați arsurile solare, îmbătrânirea mai rapidă sau pete.

Mască. Înainte de a face acest lucru, trebuie să te demachiezi de pe față și să îndepărtezi orice exces de machiaj pe care îl poți avea. Acum da! Continuați să aplicați tratamente precum iaurtul care ajută la îndepărtarea coșurilor și îi conferă un aspect diferit. Întindeți acest lucru pe toată fața și lăsați-l să acționeze timp de 20 de minute. Apoi se spală cu apă.

Hidratare. Deoarece corpul tău tocmai a ieșit dintr-un ciclu în care pielea era uscată și descuamată, primăvara necesită aplicarea de creme hidratante.

Te-ar putea interesa sa citesti si despre Suplimentele Alimentare – cum le alegem!

Grija pentru sănătatea ta

Următoarele recomandări merg mana in mana cu sfaturile pe care tocmai ți le-am dat. Și din moment ce sănătatea este o prioritate înainte de toate, să vedem chiar acum care sunt acestea:

Ai o rutină medicală. Mergi cu regularitate la controale medicale de rutina (daca ești răcit si tușești poti lua decasept)

Spălați-vă hainele cu apă fierbinte, deoarece vă va ajuta să eliminați bacteriile și acarienii concentrați în acele haine.

Consumați vitamina C fie în medicamente, fie în alimente precum căpșunile, care vă vor ajuta celulele albe să rămână reglate.

Dormiți la timp, în general o zi însorită tinde să vă facă somnoros și mai mult dacă lucrați. Prin urmare, stabilește un anumit moment pentru a te odihni și a merge la culcare. În acest fel eviți oboseala de primăvară, care nu este altceva decât oboseală, schimbările de dispoziție și tulburările de somn. Controlați stresul, deoarece poate declanșa dificultăți precum alergiile.

Hrănește-te cu antioxidanți precum resveratrolul care se găsește în struguri și nuci și cu licopenul care se găsește în alimente precum roșiile, papaya și pepenele verde.  Ai grijă de intestinele tale atunci când selectezi ceea ce mănânci pentru că atunci când se îmbolnăvesc se reflectă imediat pe pielea ta. Fii atent la ficatul tău, care suferă de un dezechilibru in timpul somnului, foarte sigur ai probleme cu acest organ. Pentru întărirea sistemului imunitar la nevoie puteți folosi si un spray antiviral.

 Soare dar nu in exces, tine minte ca nici multa lumina solara pentru corpul tău nu este buna. Deși este adevărat ca iți oferă vitamina D, important este sa o consumi dimineața. După acele ore este necesar să vă acoperiți puțin.

Și nu uitați să faceți mișcare, pielea tinde să devină flască iarna și trebuie să o tonifiați având o rutină de exerciții.