Nu mai vreau sa muncesc !!!

Cariera

Ai spus si tu vreodata „Nu mai vreau sa muncesc !” ? Cand? Ce te-a facut sa spui asta? 

Eu aud prin cursurile mele multi oameni cu cariere „de succes” care spun ca nu mai vor sa munceasca. S-au saturat sa isi traiasca viata dupa programul stabilit de organizatia in care isi desfasoara activitatea. S-au saturat sa faca o munca care a ajuns sa nu le mai aduca nici o satisfactie. S-au saturat sa piarda sute de ore in trafic si sa nu aiba suficient timp si energie pentru familie.

Si eu am spus acum 4 ani ca nu mai vreau sa muncesc. Si am plecat 4 luni in Spania, pe Costa del Sol. Mi-am oferit 4 luni sa ma resetez, sa ma redescopar dincolo de munca. Antreprenoriatul, spre deosebire de un job normal, nu are interval fix de munca. NU! Lucrezi si esti conectat la business non-stop. Si in weekend, si in vacanta si cand esti bolnav….esti tot timpul la dispozitia clientului si a angajatilor. Si devine obositor. Ajungi sa te instrainezi de propria-ti persoana.

Cursuri online de dezvoltare personala – de la 69 lei!

Deci ii inteleg perfect pe cei care spun ca nu mai vor sa munceasca. Ce nu inteleg insa este DE CE continua sa ramana captivi in aceleasi obiceiuri. De ce nu au curajul sa spuna STOP, vreau altceva de la viata! De fapt inteleg si am mai scris despre zona de confort. Inteleg si ca ai nevoie de incurajare, motivare si sustinere din partea celor de langa tine. Si daca nu le ai, cu atat mai mult iti trebuie o doza serioasa de curaj.

Eu am spus stop. Am iesit din zona de confort pentru a ma dezvolta si mai mult din punct de vedere personal si profesional. Cred cu tarie ca oricine poate sa isi gaseasca propriul stil de viata si de munca astfel incat sa recastige controlul asupra timpului si a energiei lor.

Te provoc sa iti raspunzi sincer la intrebarile:

De ce nu mai vreau sa muncesc?

Care sunt valorile mele de baza? Traiesc in concordanta cu ele?

Unde e de fapt problema? La job sau la mine?

Ce e mai important pentru mine: siguranta data de salariu sau libertatea?

Ce aleg sa fac mai departe? Continui sa ma plang sau caut solutii?

Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala si antreprenoriala