zi libera de la munca

Cum stii ca ai nevoie de o zi libera

Cariera

zi libera de la munca

Sanatatea fizica si psihica la locul de munca incepe in sfarsit sa capete atentia meritata. Tot mai multi oameni sunt dispusi sa vorbeasca despre sanatatea mintala la locul de munca si sa faca din aceasta o prioritate.

Chiar daca simti ca ramai in urma la munca atunci cand iti iei o zi libera, este indicat sa faci acest lucru pentru a-ti pastra echilibrul mintal dar si cel personal.

Sunt zile in care simti ca nu poti sa muncesti, si daca acesta este cazul, ar trebui sa nu o faci. Noi iti spunem cum stii ca ar trebui sa iti iei o zi libera, sa te deconectezi de tot si sa petreci mai mult timp cu familia sau prietenii:

Ai probleme cu somnul. Daca ai ajuns sa nu mai dormi bine sau sa suferi de insomnie, este posibil sa ai nevoie de ceva timp sa te relaxezi si sa-ti recuperezi somnul. Lipsa de somn are o multime de efecte negative, de la scaderea creativitatii la performante mintale scazute si la cresterea nivelului de stres. Nu intra intr-un cerc vicios unde insomnia creeaza stres, ci ia-ti o zi libera in schimb!

Simti ca weekendurile nu sunt de ajuns. Ar trebui sa avem mereu perioade de destindere in programul nostru de munca, si acele perioade sunt pentru multi dintre noi weekendurile. Insa daca simti ca nu ai scapat de stresul saptamanii trecute peste weekend, mai bine prelungeste-l cu inca o zi.

Esti nerabdator si devii o persoana nu atat de indragita pe cat ai vrea sa fii. Inabilitatea de a te comporta dragut cu ceilalti este un semn sigur ca ai nevoie de o zi libera, asa ca fii atent atunci cand esti morocanos cu cei din jurul tau.

Nu iti mai pasa de munca. In mod ideal, nimeni nu ar trebui sa vina la birou doar ca sa castige un salariu, insa este o problema mare daca nu te mai poti implica in munca si devii neinteresat, mai ales daca afacerea este a ta. Cand incepi sa devii apatic, ia-ti ceva timp liber sa-ti reincarci bateriile.

Petreci mai mult timp la birou decat acasa. E bine daca esti dedicat muncii tale, dar daca ai si uitat cum arata interiorul casei tale, e momentul sa iti iei o zi libera in care sa analizezi care anume din sarcinile tale pot fi delegate altcuiva.

Nu mai esti productiv. Uneori, cand ai foarte mult de munca, te simti coplesit si sfarsesti prin a nu mai face nimic. Stresul de a avea o lista atat de lunga de sarcini ne impiedica sa le indeplinim. Mai bine ia-ti o zi libera pentru a te umple din nou de energie.

Incepi sa urasti lucrurile care altadata iti placeau la jobul tau. Mai stii la inceput, cand erai pasionat de ceea ce faci si chiar iti placea sa mergi la birou in fiecare zi? Daca ai inceput sa-ti urasti locul de munca, ia-ti o zi libera care sa te ajute sa vezi lucrurile cu mai multa claritate.

Acestea nu sunt simple motive sa nu mergi la job, ci situatii care, odata crarificate, iti vor aduce echilibru in viata. Iar un om fericit este cel care impaca si viata profesionala si pe cea de familie!