A mai trecut un an, am mai evoluat putin

Cariera

Finalul de an este dedicat bilanturilor de orice fel. Cati bani am castigat, ce economii am facut, cat mi-a crescut salariul sau cat am avansat in cariera, sunt printre subiectele sensibile pentru multi dintre cititorii mei.

Este un subiect sensibil si pentru mine, pentru ca, desi nu am salariu si „avansarea” in cariera mi-o fac clientii, acestea sunt cateva repere care imi arata totusi cum am evoluat intr-un an care se apropie de final, si care, nu a fost usor deloc. Eu imi asum 100% rezultatele pe care le obtin sau pe care nu resusesc sa le ating. Eu inteleg si unde am gresit atunci cand planul nu devine realitate. Invat si ma adaptez la provocarile care apar pe parcurs. Rescriu planul din mers daca e nevoie, astfel incat, la final de „orice” sa fiu impacata cu alegerile facute si cu rezultatele obtinute.

Pentru ca e un articol despre tine, te provoc deci sa iti faci o analiza (implicit calcule matematice) sincera: 

Cati bani ai castigat in 2017? Mai mult/ mai putin cu cat fata de 2016? 

Cand vezi sumele, ce fel te simti? Esti multumit, dezamagit sau impacat?

Ai facut economii? Daca citesti frecvent acest site stii ca eu incurajez educatia financiara, planificarea si economisirea pentru a avea o siguranta financiara care ulterior sa se transforme in independenta.

Salariul sau venitul tau a crescut? A crescut pentru ca asa a vrut angajatorul (sau statul roman ) sau penru ca tu ai adus mai multa valoare celor din jurul tau?

Esti pe acelasi job, acelasi loc de munca sau ai schimbat ceva? Daca da, schimbarea ai produs-o tu si iti e mai bine? Sau ai fost doar un actor in acest proces?

Pana la urma, pot reduce totul la o singura intrebare. In 2017 ai evoluat? Ti-ai atins obiectivele stabilite la inceput de an? Ai reusit sa faci ce ti-ai propus sau lucrurile ti s-au intamplat?

Daca raspunsurile la intrebarile de mai sus nu te multumesc, te invit la workshop-ul meu de Planificare si Stabilirea obiectivelor, ca sa inveti sa iti iei viitorul in propriile maini.

Daniela Irimia