Masuri de prevenire a crizei produse de COVID-19

Idei Sanatate

Deja toata lumea este cuprinsa de ingrijorare legata de imbolnavirile cu COVID-19 si mai ales pentru efectele lui negative asupra celor deja bolnavi si cu varsta de peste 50 de ani.

Chiar daca tu esti tanar, ai imunitate buna si poate te gandesti ca “este doar o raceala”, fa un pas in lateral si gandeste-te cu cati oameni intri in contact zilnic. Cati sunt la fel de puternici si sanatosi ca si tine. Si apoi daca e o idee buna sa stai prin spitale, indiferent de motiv.

Ca de obicei, noi suntem pro – echilibru. Nu ne lasam paralizati de frica si nici nu negam pericolul pentru ca nu stim cum sa ne protejam de el. Frica este buna, ea ne-a ajutat sa supravietuim de-a lungul intregii noastre existente. Citeste Cum a evoluat creierul uman si cum am supravietuit ca specie

Asa ca, hai sa ne folosim cortexul prefrontal si sa luam cateva masuri pentru a reduce impactul crizei produse de acest nou virus. Si cand spunem criza ne referim atat la criza medicala, psihologica, emotionala, cat si cea financiara.

Mai bine sa iei masuri (sa isi faci o asigurare) si sa nu fie nevoie de ea, decat sa ajungi la “daune” si tu sa nu ai nici un plan de siguranta.Asadar, noi recomandam aceste Masuri de prevenire a crizei produse de COVID-19:

Rezerve de alimente si produse de igiena. Nu neaparat ca se vor goli magazine (desi pe anumite produse deja nu mai sunt stocuri), cat mai ales pentru ca e mai sigur sa nu te plimbi prin supermarket. In cazul in care situatia se agraveaza si se impune carantina, atunci nu stiu cine iti mai livreaza acasa produsele comandate online. Este important sa avem articole de ingrijire personala, dezinfectanti, articole pentru bebelusi , alimente neperisabile dar si legume congelate, conserve, alimente cu termen mare de valabilitate.

Medicamente generice, de baza. In cazul unei crize medicale, probabil ca accesul la medicamente va fi dificil si la preturi marite. Credem ca o mini-trusa medicala ar trebui sa aiba fiecare in casa, indiferent de situatie.

Bani lichizi, un fond de urgenta pentru orice situatie. Noi am tot scris despre cat de important este sa au o astfel de rezerva. Ei bine, acum este esentiala! Si daca aveti economii mari de bani, o ideea buna ar fi sa ii diversificati in euro si dolari pentru a minimiza impactul devalorizarii leilor.

Igiena sporita atat la nivel personal cat si in casa, birou, masina. Sunt importante tot timpul, si acum, cu amenintarea virusului COVID-19, cu atat mai mult!

Limitati cat de mult puteti contactul cu multimile. Evitati locurile aglomerate, mijloacele de transport in comun, nu mai puneti mana pe balustrade si alte obiecte folosite la comun de un numar mare de oameni. Desinfectati mainile frecvent.Medidati, rugati-va, fiti recunoscatori, apelati la orice metoda care va sustine din punct de vedere spiritual. Este important sa ne pastram increderea si atitudinea pozitiva, sa reducem stresul resimtit, sa ne crestem rezilienta la stres pentru a ne pastra si imunitatea la un nivel optim.

Pastrati legatura emotionala cu cei dragi, vorbiti la telefon cu oamenii dragi si sustineti-le increderea si atitudinea pozitiva. Atentie, nu negarea, ci increderea ca totul se va rezolva cu bine daca actionam intelept.

Va lasam aici si cateva metode pentru a va pastra starea de calm!

Sanatate si calm tuturor!