Cum iti organizezi bagajul pentru vacanta

Idei

Vacanta…. si tu te gandesti deja la vacanta? La relaxare pe sezlongul de la malul marii sau in hamacul de la poalele muntelui? Si noi suntem in acelasi asentiment. Ne-am dat seama ca ar fi util un articol despre organizarea bagajului astfel incat sa ai cu tine tot ce iti trebuie.

5 Idei de organizare a bagajului inainte sa pleci in vacanta

1. Primul pas este sa stii clar pentru cate zile ai nevoie de haine si ce temperaturi sunt in zona in care iti vei petrece vacanta. Fa un plan cu ce vrei sa te imbraci in fiecare zi si mai ia in plus inca doau „randuri”de haine, o pelerina de ploaie sau o palarie de soare, dupa caz….

2. Cu ce te incalti. Cand pleci la drum este recomandat sa iti iei incaltaminte usoara si comoda. In bagaj poti sa iti pui si pantofi cu toc daca vrei si crezi ca te vei incalta cu ei. Noi alegem intotdeauna incaltaminte lejera si doar o singura pereche de schimb fata la cea pe care o avem deja in picioare. Un bagaj usor are doar lucrurile esentiale.3. Trusa de ingrijire personala. In functie de mijlocul de transport, poti sa iei cu tine intreaga colectie de creme, sampon si gel de dus ( daca mergi cu masina) sau….mai nimic daca mergi cu avionul. Esential este sa ai pasta si periuta de dinti, deodorant si o crema cu protectie solara. Restul vei gasi cu siguranta la hotelul unde te vei caza.

4. Trusa de relaxare. Da, vacanta inseamna timp pentru tine, asadar, din punctul nostru de vedere este esential sa ai cu tine o carte buna, un aparat foto sau un telefon performant cu care sa imortalizezi experientele traite si un card bancar cu suficient de multi bani pe el!

5. Trusa de prim-ajutor. Speram sa nu fie nevoie, insa mai bine sa fii pregatit pentru a nu fi nevoit sa revii acasa inopinant sau sa cheltii banii de distractie, pe medicamente. Asadar, ia cateva medicamente generice, pentru dureri de cap, pentru tulburarile digestive si toxiinfectiile alimentare. Daca porti ochelari de vedere, ar fi bine sa ai cu tine o pereche de schimb sau macar rame de ochelari daca din greseala ti-i rupi pe cei actuali.

Planuieste-ti vacanta din timp, la fel si bagajul, asfel incat atunci cand ai plecat, sa lasi acasa absolut toate grijile si sa te relaxezi din plin in zilele de concediu!