Ce este un retreat și de ce să participi la un astfel de eveniment?

Dezvoltare Personala

Cu toții avem din când în când nevoie de câteva zile pentru noi, pentru sufletul nostru, pentru a ne detașa de tot și de toate pentru a ne încărca bateriile și de ce nu pentru a evolua pe toate planurile: mental, fizic, spiritual, emoțional, energetic.

Daca simțiți să faceți ceva pentru voi, vă dăm una dintre cele mai bune soluții și anume participarea la un retreat.

Ce este un retreat și de ce să participi la un astfel de eveniment?

O vacanță completă, care pe lângă destinația aleasă, mâncăruri deosebite și sănătoase, într-o experiență pe toate planurile: fizic, mental, spiritual, ghidate de specialiști, alături de oameni care împărtășesc aceleași valori.

În primul rând, o pauză. Un Retreat este o ocazie de a te “angaja” într-o temă de lucru cu toată implicarea și focusul. Neavând alt program decât cel al retreatului, îți este mai ușor să te dedici cauzei tale, dată de tema retreatului: dans, foto, meditație, nutritie, sport, relaxare, stil de viata sanatos, yoga, autocunoastere, dezvoltare personala sau oricare ar fi ea.

Un program intens de formare alături de un instructor/formator/terapeut pe care îl ai la “îndemână” o perioadă mult mai generoasă decât în timpul unui curs obișnuit.

Ocazia de a descoperi locuri noi (deosebit de frumoase!) și de a te deschide emoțional și relaxa mental pentru a cuprinde noile perspective oferite în Retreat, într-un fel ideal. Și poate, ireal de frumos. Un angajament față de tine însăți/însuți, de a te lăsa schimbat/ă și de a-ți oferi timp pentru a interioriza procesul în care te-ai angajat.

Masa, casa și programul oferit în Retreat este pentru întregul grup și totodată, este potrivit fiecăruia. În retreaturile pe care le organizam, se lucrează atât individul și mai ales în grup, de unde și valoarea ridicată a ceea ce fiecare primește, prin ceilalți.

Beneficiile unui retreat

Natura îți permite să te relaxezi.🌲

Unul dintre marele avantaje ale unui retreat este că îți oferă apropierea de natură și de atingerea ei vindecătoare, lucru care nu poate fi atins într-o simplă vacanță. Apropierea de natură reduce nivelul de cortizol , principalul hormon de stres. În plus, aerul curat, împrejurimile calme, pădurile și plantele te ajută să te relaxezi și să te refaci pentru a te bucura de un nou început atunci când te intorci dintr-o tabara de retreat.

Retreaturile îți aduc pacea departe de rutina zilnică🌸. Taberele de retreat sunt, de obicei, situate în locuri izolate și senine care îți oferă oportunitatea să uiți de forfota zilnică și îți permite să te calmezi.

Retreaturile au beneficii pe termen lung🙏

Pe lângă faptul că îți oferă o ieșire din rutina zilnică, retreaturile se diferențiază de simplele vacanțe prin intenția din spatele lor. Această intenție poate fi o problemă, pe care tu dorești să te focusezi, dar nu ai timp, o experiență recentă asupra căreia vrei să reflectezi sau să vorbești cu acei oameni care înțeleg prin ce treci, nevoia de a uita de situația actuală, pentru a gândi limpede și pentru a aduce lucrurile în perspectiva sau timpul de calitate cu tine însuți sau pur și simplu, în natură, pentru a te recupera.

Mai mult decât atât, toate aspectele unui retreat – locația, confortul, mâncarea, utilitățile, consultațiile și activitățile – sunt toate aliniate cu nevoile tale; prin urmare, beneficiile retreaturilor sunt mult mai de impact și de mai lungă durată decât excursiile obișnuite. Retreatul este o experiență.

Retreaturile pot fi mai economice📩

 Retreaturile pot fi chiar mai economice si eficiente decat o vacanta obisnuita, pe cont propriu. Motivul este că în timpul vacanțelor normale poți să iei singur decizii privind costurile, lucru care nu e benefic și poate duce la cheltuieli mai mari. Intr-un retreat stii exact cat platesti de la început și care este bugetul în care te poți incadra.

Retreaturile sunt planificate dinainte și includ servicii exclusive cum ar fi consultanță profesioanală și traininguri, comparativ cu o vacanță obișnuită; astfel retreatul poate fi o opțiune mai viabilă si din punct de vedere financiar. Un retreat îți va permite să te relaxezi și poate să îți rezolvi unele din problemele actuale, oferindu-ți șansa să recâștigi controlul asupra vieții tale.

Nu trebuie să te îngrijorezi în legătură cu planificarea💻

Tot ce ai de făcut este sa îți faci bagajul, te urci in mașină si pleci😁 Un lucru care accelerează eficiența retreaturilor în oferirea de odihnă și relaxare în comparație cu vacanțele normale, este că, furnizorul serviciului le manageriază. Asta înseamnă că nu trebuie să te îngrijorezi pentru lucruri cum ar fi planificarea, rezervările, navetele, așteptarea la rând, găsirea locațiilor, etc.

Chiar dacă poți face față destul de ușor acestor sarcini în viața de zi cu zi, o locație nouă poate să le îngreuneze. Retreaturile te lasă să te focusezi doar pe bunăstarea personală și îți oferă o pauză de la stresul cotidian.

Ai acces la ghidare profesională👩‍🎓.

Retreaturile includ traininguri, exerciții sau ședințe de consultanță ținute de experți care vă ajută să vă vedeți propriile neajunsuri și să vă îmbunătățiți starea spiriruală, mentală și fizică. Aceste sesiuni sunt ținute în conformitate cu nevoile tale și îți permit nu numai să îți îmbunătățești starea generală, dar îți oferă informații și tactici care te vor ajuta să te menții în formă chiar și după terminarea retreatului.

Ești înconjurat de oameni cu care te înțelegi👭👫👨‍👨‍👦‍👦.

 Retreaturile atrag oameni cu ocupații și interese similare, și îți oferă posibilitatea de a petrece momente memorabile alături de oameni care gândesc la fel și care caută să atingă aceleași obiective ca tine. Acești oameni îți oferă sprijin în drumul tău spre atingerea obiectivului și funcționează ca o oglindă pentru a te ajuta să identifici acele probleme pe care nu le poți afla singur. Și mai important decât atât, te ajută să realizezi că nu ești singur.

De asemenea la un astfel de eveniment, vei cunoaște oameni din toata tara, oameni pe care cu siguranță nu ai fi avut ocazia sa ii cunoști, oameni cu care vei crea legături si cu care te vei reîntâlni cu drag.

Chiar dacă ești mamă singură, dacă ești în cuplu sau chiar dacă vrei să participi la o astfel de experiență cu întreaga familie, cu singuranta vei găsi ceea ce ți se potrivește la evenimentele organizate de Retreat Camps. Le găsești pe www.retreat-camps.com

Vei găsi acolo fie evenimente destinate exclusiv femeilor, evenimente pentru cupluri, evenimente unde pot participa atât persoane singure, cât și cele în cuplu sau chiar retreaturi pentru familii cu copii.

Vei găsi retreaturi tematice: feminitate și abundență, misiune personală, redescoperire și vindecare copil interior, vindecare transgenerationala-Constelații familiale, tradiții și ritualuri dacice, relații sănătoase și iubire, detox emoțional, mental și spiritual, feminitate, sexualitate și plăcere, relaxare și self-care și multe alte teme.

Retreaturile se desfășoară pe câteva zile, la munte sau în alte locuri pline de încărcătură energetică și de peisaje care iți taie răsuflarea, în Romania și în străinătate.