4 recomandări pentru o vacanţă reuşită în cuplu

Relatii

După această perioadă de stat acasă, abia așteptăm, cu toţii, prima vacanţă post-pandemie! Prea mult timp stat acasa cu partenerul poate ca a adus si un stres suplimetar sau presiune pe relatia voastra. Folisiti momentele de vacanta pentru reconectare si pasine romantinca.

Ce putem face pentru a ne bucura la maxim de aceste zile de relaxare, pe care le aşteptam şi le merităm din plin?

Vă prezint câteva idei pentru o vacanta reusita cu partenerul de viata:

Alege-ţi bătăliile!

Ce înseamnă acest lucru? Să evitaţi certurile, mai ales din motive fără importanţă. În vacanţă, mai mult ca oricând, este important să comunicaţi asertiv, calm, să vă păstraţi buna dispoziţie şi simţul umorului. Veţi petrece multe zile împreună şi riscul să apară discuţii în contradictoriu va creşte. De aceea, este important să conştientizăm acest lucru şi să nu reacţionăm instinctiv şi impulsiv atunci când partenerul ne apasă, poate, butoanele sensibile, ci să acţionăm în mod conştient. Înainte de a porni o discuţie în contradictoriu, întreabă-te: realmente merită să mă cert şi să îmi pierd buna dispoziţie pentru acest lucru? Dacă nu merită, încearcă măcar să amânați discuția până la întoarcerea acasă.

Păstraţi un echilibru între pasiunile fiecăruia

Păstraţi un echilibru între pasiunile fiecăruia şi încercaţi să fiţi flexibili cu nevoia partenerului de a face şi lucrurile care îi plac doar lui, de a avea timp pentru el. Sunt multe ore de stat împreună şi este firesc ca, la un moment dat, tu sau partenerul să simţiţi nevoia de a sta un pic singuri – poate să citiţi separat, poate să înotaţi singuri…. Acest lucru nu înseamnă că partenerul nu te mai iubeşte sau nu mai vrea să stea cu tine. Lasă-i un pic de spaţiu şi dă-i ocazia să i se facă dor!

Fii cea mai bună variantă a ta!

Profită de această ocazie şi de timpul petrecut împreună pentru a-l face să se re-îndrăgostească de tine, să te redescopere. Poate, în rutina de zi cu zi, nu mai avea timpul sau energia necesară pentru a te privi cu adevărat. De aceea, este important acum, când sunteţi relaxaţi şi împreună, să vadă că eşti, încă, femeia pe care a ales-o. Să îşi dorească să fie, în continuare, alături de tine! Grija de sine, consecinţa firească a iubirii de sine, nu ar trebui să fie şi ea în vacanţă!

Nu pune presiune suplimentară pe tine, pentru a avea vacanţa de vis!

Puteţi avea o vacanţă absolut minunată şi fără să fie totul perfect. Nu se întâmplă nimic dacă, într-o zi, nu veţi avea chef de excursii sau dacă nu ies planurile aşa cum ţi-ai dorit. Este mai importantă perspectiva pe care o ai despre ce se întâmplă, decât ceea ce se întâmplă cu adevărat. Depinde numai de tine cum alegi să vezi lucrurile!

Nu uitaţi care este scopul acestei vacanţe: să vă simţiţi bine, să vă relaxaţi, să petreceţi împreună momente frumoase, să vă conectaţi unul cu celălalt, să vă bucuraţi unul de altul, de momentul “acum şi aici”! 

Daca nu ai inca relatia la care vizezi, iti recomandam cursul online Iubeste fara dependenta!

Un articol de Cristina Andreea Stan, coach pentru relatii implinite!