Work and Travel, de ce este bine sa participi

Cariera

Esti student si iti place sa calatoresti dar ai vrea sa castigi si experienta de munca internationala? Atunci programele work and travel ti se potrivesc de minune, ai ocazia sa calatoresti, sa muncesti intr-o tara straina, sa iti exersezi independendenta si sa iti testezi capacitatile si limitele.

Probabil cel mai cautat este programul de work and travel din SUA, dar in conditiile pandemice actuale sunt foarte atractive si programele din Europa. Programul work and travel e destinat studentilor care vor să calatoreasca si sa experimenteze stilul de viata din alte tari. Se desfasoara pe perioada vacantei de vara (iunie-septembrie), timp in care studentii lucreaza la jobul pe care l-au obtinut (vezi si ce inseamna salariul net), iar luna octombrie e pentru calatorii.Tipul de job pe care il poti obtine variaza de la zona in care mergi, majoritatea sunt insa in hoteluri, restaurante sau parcuri de distractii. Este important sa cunosti destul de bine limba engleza, nu ai nevoie de certificat insa la interviu va trebui sa demonstrezi cunoasterea ei.

Cele mai importante beneficii ale participarii la un program work and travel sunt:

Prieteni in toata lumea

Ai sansa sa cunosti oameni din toata lumea cu care poti lega prietenii foarte frumoase si care iti pot deschideulterior tot felul de oportunitati.Lumea in care traim are tot mai putine granite si tot mai multe oportunitati, asa ca vei putea profita la maxim de pe urma acestei experiente.

Dezvoltare profesionala

Vei capata experienta profesionala care da foarte bine in cv, vei intelege mentalitatea de lucru a altor popoare , vei putea lucra in companii mari cu proceduri si standarde de calitate inalte. Practic inveti ce inseamna sa fi un angajat responsabil (vezi ce trebuie sa stii despre concediu medical), ce se asteapta de la tine pe viitor, care este directia pe care sa o urmezi in cariera.Dezvoltare personala  

Probabil cel mai important beneficiu este sa testezi viata la celalalt capat al lumii, sa iti depasesti limitele, sa iti testezi independenta personala. Vei descoperi mentalitati diferite, vei avea parte de tot felul de experiente care te vor ajuta sa te maturizezi si sa vezi viata asa cum este ea.

Vei calatorii in locuri superbe

La final dupa munca vine si rasplata, vei avea posibilitatea sa calatoresti in locuri minunate, sa descoperi oameni noi, sa vizitezi cele mai importante obiective si orase.

Ca sa rezumam experienta de work and travel ar trebui sa se regaseasca pe lista de facut a fiecarui student, indiferent de varsta sau de facultatea pe care o urmeaza.

Citeste si Cum sa inveti o limba straina – tips & tricks

Tu ai luat in calcul aceasta posibilitate? Ce tara ai alege?