decizii financiare, decizii care iti vor schimba viata financiara

3 decizii care iti vor schimba viata financiara

Educatie Financiara

decizii financiare, decizii care iti vor schimba viata financiaraOamenii iau in mod constant 3 decizii cheie care influenteaza calitatea vietii lor. Aceste 3 decizii sunt luate zilnic de noi toti, insa conteaza enorm daca acestea sunt luate de subconstient sau in mod constient. Daca iei aceste decizii in mod automat, fara sa le treci prin filtrul ratiunii, vei ajunge epuizat fizic si emotional si deseori stresat din punct de vedere financiar, dar daca iei aceste decizii in mod constient, iti poti schimba in bine cursul vietii.

Acestea sunt cele 3 decizii pe care trebuie sa le iei care iti vor schimba viata financiara:

1. Decide pe ce anume vrei sa te concentrezi.

In fiecare moment, milioane de lucruri incearca sa iti capteze atentia. Depinde de tine in intregime daca alegi sa iti concentrezi atentia pe ceea ce se intampla acum si aici, pe ceea ce vrei sa realizezi in viitor sau sa te concentrezi pe trecut. Cand atentia iti este orientata catre ceva, energia o urmeaza, asadar este extrem de important pe ce decizi sa te focusezi.

Raspunde la aceasta intrebare: pe ce lucruri te focusezi mai mult: pe ceea ce ai sau pe ceea ce iti lipseste in viata? In mod sigur te gandesti la ambele lucruri, dar daca iti analizezi gandurile tale obisnuite, la care dintre aceste doua modalitati de gandire apelezi cel mai des?

Cheia este sa nu pui accentul pe ceea ce nu ai si sa ii invidiezi pe cei care stau mai bine la capitolul finantelor. Cel mai bine pentru tine este sa iti dai seama ca ai multe lucruri pentru care sa fii recunoscator, si nu toate au de-a face cu banii. Fii recunoscator pentru sanatatea ta, familia si prietenii, oportunitatile si mintea ta. Atunci cand deprinzi obiceiul de a aprecia ceea ce ai, te simti mai bine din punct de vedere emotional, pentru ca gasesti mai usor fericirea, bucuria si implinirea.

Afla cum poti sa gasesti mai usor fericirea!

Acorda-ti o secunda sa te gandesti la urmatorul lucru: te concentrezi mai mult pe lucrurile pe care le poti controla sau pe cele pe care nu le poti controla? Daca raspunsul tau e ca te focusezi pe lucrurile pe care nu le poti schimba, inviti singur stresul in viata ta. Trebuie sa te impaci cu gandul ca poti influenta multe aspecte ale vietii tale, insa nu le poti controla in intregime.

2. Ce inseamna totul?

Ceea ce simti cu privire la viata ta nu are nimic in legatura cu evenimentele inconjuratoare sau cu finantele tale. Calitatea vietii este data de insemnatatea pe care o acorzi tu acestor lucruri.

De cele mai multe ori, nu suntem constienti de faptul ca mintea noastra subconstienta confera propriul inteles celor ce se petrec in jurul nostru. De exemplu, cand cineva te cearta, crezi ca persoana respectiva nu te place sau tine la tine? Daca se intampla o tragedie in viata ta, crezi ca Dumnezeu te pedepseste sau crezi ca problema este un dar de la Dumnezeu?

Viata capata intelesul pe care i-l conferim noi. Asta inseamna ca daca schimbi felul in care percepi lumea, nu exista limite la cum poate deveni viata ta. Asa ca alege sa te focusezi pe lucrurile pozitive si incearca sa-i oferi vietii tale noi intelesuri, pe care sa le alegi cu intelepciune in mod constient.

3. Ce vei face?

Actiunile noastre sunt puternic influentate de starea noastra emotionala. Daca esti furios, te vei comporta total diferit fata de atunci cand esti jucaus.
Daca vrei sa iti modelezi actiunile, cel mai rapid mod este sa schimbi lucrurile carora le dedici concentrarea ta si sa le schimbi intelesul intr-unul mai important pentru tine.

Oameni furiosi se comporta diferit: unii sunt galagiosi si violenti, altii se inchid in sine, altii cauta razbunarea. De unde vin aceste tipare de comportament? Raspunsul este ca oamenii tind sa ia modele de comportament de la cei pe care ii respecta, cu care isi petrec timpul si pe care ii iubesc. Cu toate acestea, ne trezim deseori ca ne comportam in feluri care ne-au displacut atunci cand am fost martori la ele in trecut.
Este foarte util sa fii constient de tiparul tau comportamental atunci cand esti frustrat, furios, trist sau singuratic. Nu iti poti schimba comportamentul daca nu esti constient de el.

Acum ca esti constient de puterea acestor 3 decizii, incepe sa cauti modele pentru tine, oameni care obtin ceea ce iti doresti tu in viata si sa le urmezi exemplul lor pozitiv.

Nu este deloc dificil ca si tu sa iti imbunatatesti viata si starea financiara. Daca devii constient de diferentele modalitati in care oamenii abordeaza aceste 3 decizii, ai dobandit un instrument important care sa te ajute sa faci o schimbare pozitiva in viata ta.

Abonati-va  la newsletterul nostru pentru alte articole utile despre finante personale

[mc4wp_form id=”3273″]