motivatie, motivare deprimare, cum sa nu mai fii deprimat

Cum sa te motivezi cand esti deprimat

Dezvoltare Personala

motivatie, motivare deprimare, cum sa nu mai fii deprimatSunt sigura ca ai avut zile in care nu ai vrut sa te dai jos din pat, in care ai urat ca trebuie sa pleci din nou la serviciu, momente apatice in care nu ai avut chef de nimic si nu ai vrut sa vezi pe nimeni. Cu totii le-am avut, ele fiind un fenomen foarte raspandit in zilele noastre.

Afla totul despre depresie: ce este si cum se manifesta.

Toata lumea trece prin momente mai proaste din cand in cand. Le depasim cu timpul, insa daca vrei sa grabesti procesul, sunt cateva lucruri cu efecte instantanee pe care le poti face ca sa te simti mai bine. Urmatoarele lucruri te ajuta sa te motivezi cand esti deprimat:

Incepe sa te misti. Cand stai pe loc si incerci sa iti dai seama ce e de facut risti sa te trezesti blocat intr-o gandire negativa. Mai bine ridica-te si misca-te, mergi la o plimbare, te vei simti mult mai bine.

Gaseste ceva care sa te entuziasmeze. Gandeste-te la lucrurile care iti plac si care te fac sa te entuziasmezi, fie ca este vorba despre activitatea ta preferata sau un concert la care vrei sa mergi.

Noteaza-ti care este scopul tau si munceste pentru a-l atinge. Poate sa fie un obiectiv oricat de mic sau unul mai mare, important este sa incepi sa faci progres acum. Atunci cand esti fixat pe un scop si muncesti pentru atingerea lui, de regula uiti sa te mai concentrezi pe alte probleme, asa ca vei castiga dublu: faci progres spre obiectivul tau si te lupti cu depresia.

Gaseste ceva care sau pe cineva care sa te inspire. Poate sa fie vorba despre o carte sau un film care te face fericit sau o persoana pe care o admiri, important e sa-ti acorzi o sansa sa fii inspirat.

Aminteste-ti ca toata lumea trece prin asta si ca va trece. Sa stii ca aceasta depresie este doar temporara si ca vor urma lucruri mai bune poate fi suficient pentru a-ti ridica moralul.

Fii in preajma oamenilor, in special a prietenilor si familiei. Ei te pot inveseli si iti pot distrage atentia de la problemele tale. Spune-i cuiva apropiat prin ce treci si accepta-i sustinerea.

Inlocuieste-ti gandurile negative cu unele pozitive. Concentreaza-te mai bine pe ce te face fericit, si nu pe lucrurile care te intristeaza, dar pe care nu poti sa le schimbi. Daca incepi sa gandesti negativ, vei ajunge de la problemele tale la probleme mondiale cum ar fi razboiul sau foametea, pe care nu ai cum sa te rezolvi, si astfel te vei scufunda si mai adanc in depresie.

Fa ceva care iti place. Cand traiesti exclusiv in prezent, e greu sa fii ingrijorat cu privire la trecut. Mai bine Carpe Diem si fa-ti ceva bun de mancat.

Orice te decizi sa faci sa iesi din depresie, este bine sa iei atitudine. Nu este bine sa continui sa te simti deprimat si demotivat, mai ales cand ai poti alege sa fii motivat si fericit.

Gandeste Pozitiv! si aboneaza-te la newsletter pentru a alte articole utile

Gandeste-Pozitiv! Aboneaza-te la newsletter pentru alte articole interesante  

1 thought on “Cum sa te motivezi cand esti deprimat

Comments are closed.