10 Motive sa faci cursuri de yoga

Sanatate

Pierderea în greutate, obținerea unui corp puternic și flexibil, liniștea minții sunt câteva dintre obiectivele pe care majoritatea oamenilor și le doresc în diferite stadii ale vieții. Totuși, toate acestea pot fi obținute simplu și natural prin yoga.

Scopul definitoriu în a practica yoga, este să conducă omul către o transformare interioară, punându-i la dispoziție un proces evolutiv cu efecte asupra întregii structuri – formate dintr-un corp fizic, un corp de vitalitate și un substrat mental. Poți face asta ușor și plăcut prin cursuri de yoga pentru începători, pentru a înțelege elementele esențiale în yoga pentru o stare de bine. Să să îți fie și mai ușor să te decizi să faci yoga, îți dăm 10 motive, 10 beneficii pe care le vei obține în urmă exercițiilor de yoga.

Beneficii în a practica yoga regulat:

1.Fitness și sănătate cu yoga

Sănătatea nu se realizează doar prin obținerea unei condiții fizice bune, ci este completată de un echilibru mental și emoțional, potrivit Organizației Mondiale a Sănătătii. Deci, beneficiile yoga, prin asanas ( mișcările corpului) , pranayamas (tehnici de respirație) și meditație duc la o stare de echilibru și de ce nu, o stare de bine psihologică.

2.Pierdere în greutate

Sunt tehnici speciale în cursurile de yoga ce duc la scăderea în greutate. În plu, în timp, practicienii tind să devină mai atenți la modul în care își hrănesc corpul și asta duce la o dietă echilibrată și o stare de sănătate mai bună.3. Ameliorarea tensiunilor și reducerea stresului

Yoga este o metodă naturală de a scăpa de tensiunea acumulată zilnic, atât în corpul fizic, cât și în cel mental. Într-adevăr, posturile și respirația sunt eficiente în eliberare a stresului, adesea manifestate că tensiuni la gât, spate și articulații. Citeste mai multe despre reducerea stresului.

4. Pacea interioară prin practica yoga

Milioane de oameni doresc să viziteze locuri senine și să se conecteze cu frumusețea naturală. Cu toate acestea, ei rareori constientizează pacea adevărată se află în interior, oprind gândurile zilnice și trăind momentul prezent. Impreună cu meditația, yoga este unul dintre instrumentele cele mai eficiente pentru a calmă o minte agitată.

5. Intăreste sistemul imunitar

Ființa umană este o combinație perfectă de corp, minte și spirit. O neregularitate la nivel fizic afectează planul mental. În același mod, orice neliniște prezentă în minte se poate manifestă ca o boală în organism. Posturile Yoga nu numai că maschează diferitele organe ale corpului, ci și intăresc sistemul muscular. În plus, tehnicile de respirație ajută la eliberarea stresului, ceea ce duce la o îmbunătățire a sistemului imunitar.

6. Trăiesti mai conștient

Mintea este implicată constant în diferite activităti și gânduri, oscilând între trecut și viitor; doar câteva momente reușește să rămană în singurul moment care există: prezentul. A deveni conștient de această tendintă naturală a minții este primul pas în inversarea ei. Și yoga și pranayamas, prin respirația constientă, ajută să aducă mintea la momentul prezent, care aduce o stare mai mare de vigilentă și concentrare.

7. Relații mai bune

Este surprinzător, dar yoga poate contribui chiar și la imbunătătirea relațiilor, fie că este vorba de un cuplu, de părinti sau de prieteni. O minte relaxată și fericită este capabilă să se ocupe de relațiile zilnice. Mai mult, energia și pozitivitatea unui practician pot fi transmise la oamenii din apropiere.

8. Creșterea energiei prin cursuri de yoga

Trecerea de la o sarcină la alta sau având mai multe activități simultan, poate fi epuizant. Dar, spre deosebire de ceea ce mulți ar putea crede, câteva minute de întindere a corpului și de relaxare a minții vă permit să vă recâștigati prospețimea și strălucirea, chiar și după o zi grea de muncă. Uneori apare oboseala pe planul mental, deci yoga ajuta la restabilirea energiei pierdute.9. O mai bună flexibilitate și postură cu yoga

Un corp puternic, flexibil și sănătos este rezultatul unei practici continue.În plus, față de îmbunătățirea posturii celor care au probleme de spate, yoga întinde, tonifică și consolidează mușchii corpului.

10 Mai multă intuiție

Yoga și meditația au puterea de a îmbunătăți capacitatea intuitivă, fără efort. Este un stat care apare în mod natural după o practică neîntreruptă, fundamentală pentru luarea deciziilor și tratarea situațiilor zilnice și transcendentale.

Ti-am oferit 10 motive pentru care merita sa incepi sa faci yoga, si cel mai bine este sa o faci intr-un club special, cu instructori pasionati si implicati.