Sfaturi Pentru a Slabi in Mod Sănătos

Sanatate

De ce ar trebui să ai o greutate sănătoasă?

A te bucura de o greutate adecvată ajută la prevenirea bolilor grave și iti permite te bucuri de o sănătate bună și, prin urmare, de o calitate mai bună a vieții. Dar a avea o greutate sănătoasă depinde nu numai de kilogramele afișate pe cântar, ci și de cantitatea de grăsime pe care o are fiecare persoană în raport cu masa corporală totală și unde se află această grăsime.

De fapt, conform Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), obezitatea și excesul de greutate sunt definite ca o acumulare anormală sau excesivă de grăsime care poate fi dăunătoare sănătății. Mai exact, ambele tulburări cresc semnificativ riscul de a dezvolta boli cardiovasculare (în principal boli de inimă și accident vascular cerebral), diabet zaharat, tulburări ale sistemului musculo-scheletic (în special osteoartrita, o boală degenerativă a articulațiilor foarte invalidanta) și cancere precum cel de sân sau colon.

Sfaturi Pentru a Slabi in Mod Sănătos

Stabiliți un obiectiv clar și realist

Stabiliți-vă un obiectiv realist, ușor de atins. Cum? Cauți o metodă care să îți permită să slăbești și apoi să o menții fără a-ți compromite sănătatea. Schimba-ti obiceiurile si învață sa mănânci intr-un mod mai sănătos, adaptează o alimentație sau un stil de viată mai sănătos la situația ta. Privind din această perspectivă te va ajuta să te simți mai motivat, să te descurci mai bine și să nu-ți faci atât de mult griji cu privire la câte kilograme va trebui să slăbești pe săptămână, deoarece ceea ce trebuie să-ți îmbunătățești este comportamentul atunci când mănânci.

NU fi obsedat de greutate

„Cea mai bună imagine sunt hainele”. Trebuie să-ți evaluezi evoluția cu date mai obiective precum îmbrăcămintea, cea care ți se potrivește cel mai bine, cea în care poți purta pantaloni care nu ți se potriveau înainte. Valoarea greutății variază foarte mult in funcție de momentul in care te cântărești, condițiile, cantitatea de apa pe care ai baut-o, alimentele consumate, regularitatea tranzitului intestinal, și chiar nivelul de stres pe care îl aveți în prezent.

Includeți practicarea exercițiilor fizice în rutina zilnică

NU faceți exerciții fizice ca metodă compensatorie pentru o dietă proastă. Numai exercițiile fizice NU vă ajută să slăbiți dacă încă mâncați mai multe calorii decât cheltuiți. Practicarea regulată a exercițiilor fizice vă va ajuta să pierdeți grăsimea corporală, va împiedica adaptarea corpului la tipar și, mai presus de toate, vă va îmbunătăți forma fizică și sănătatea, deoarece exercițiul generează și endorfine și oferă bunăstare (atenție însă cu prevenirea accidentarilor) . Găsiți un sport care vă place, si care nu necesită efort pentru a-l introduce în rutina zilnică. Poate fi jogging, mers la sala, mers pe bicicleta sau chiar o simpla plimbare prin parc sau pădure ( vezi oferta de pantaloni drumetie).

Planificați-vă mesele

Faceți o planificare săptămânală a meselor și pe baza acesteia, faceți lista de cumpărături. Dacă achiziția nu este planificată, este foarte probabil să ajungeți să mâncați sau să gustați orice lucru care vă afectează calitatea dietei și vă îngreunează pierderea în greutate. Prezența alimentelor nesănătoase la domiciliu crește posibilitatea eșecului, așa că s-ar putea spune că este un factor determinant de succes pe termen scurt și lung. Fii entuziasmat să încerci lucruri noi! Nu doar frecvența de consum al diferitelor alimente face varietatea și diferența în dieta ta zilnică, ci și modul de a le mânca și de a le prezenta. Acest lucru vă va permite să vă bucurați mai mult de schimbarea pe care o faceți.

Folosiți metoda farfuriei

Atunci când vă planificați prânzurile și cinele, vă sfătuiesc să aveți în vedere metoda farfuriei, care vă va ajuta să vă asigurați că acestea sunt echilibrate, variate și limitați cantitățile. Acordați întotdeauna preferință, cu jumătate din farfurie, atât legumelor crude, cât și gătite. La salate, cantitatea consumată de obicei nu este suficientă, așa că nu trebuie să uitați să consumați și legume. Un sfert din farfurie trebuie să fie proteine ​​sub formă de ouă, carne, pește, crustacee, proteine ​​vegetale sau leguminoase, iar celălalt sfert din farfurie să fie format din carbohidrați precum paste, orez, cartofi sau pâine. Desertul poate fi o bucată de fructe sau un desert lactat.

Prioritizati consumul de apă față de alte tipuri de băuturi

 Apa este componenta principală a corpului nostru. Menținerea unei bune stări de hidratare este foarte importantă și se recomandă să beți 1,5 până la 2 litri de lichide pe zi. Pe lângă faptul că este cea mai bună resursă pentru a ne potoli setea, apa ne poate ajuta să controlăm impulsul foamei, ajutându-ne să ne simțim mai sătui în timpul zilei.