12 lucruri despre infidelitatea in cuplu

Relatii Sanatate

 

De ce inseala barbatii ?

Într-o căsnicie atunci când bărbatul nu mai este fericit alături de soţia sa, acesta o va înşela. Ei bine, conform unui studiu realizat de Universitatea Rutgers, această afirmaţie nu este în totalitate adevărată. Studiul a demonstrat că 56% dintre bărbaţii care sunt infideli, sunt fericiţi în căsnicia lor şi nu caută să scape din aceasta, deşi ei se întâlnesc şi cu alte femei. Experţii vin în ajutorul bărbaţilor încercând să explice aceste acţiuni şi totodată să spulbere alte mituri despre infidelitate.

Cum apare infidelitatea in cuplu:

1. Majoritatea bărbaţilor sunt încă îndrăgostiţi de soţiile lor atunci când înşeală.

Dacă un bărbat este infidel, nu înseamnă că acesta nu îşi mai iubeşte soţia, doar a devenit nemulţumit de relaţia în care este. Infidelitatea apare de obicei atunci când cuplurile încep să-şi construiască viaţa împreună, când apar copii, rutina locului de muncă, responsabilităţile. Atunci când sunt preocupaţi de îndatoririle pe care şi le asumă, în special cele materiale, romantismul s-ar putea să dispară. Pentru a evita acest lucru în căsnicia voastră, plănuiţi ieşiri la restaurante sau plimbări seara, nu lăsaţi deoparte sexul, discutaţi despre visele şi dorinţele voastre – nu doar despre locul de muncă şi ultimul joc de fotbal al copilului vostru.2. Bărbaţii înşeală de obicei cu femei pe care le cunosc

În general, infidelii nu agaţă în bar femei necunoscute, aceştia înşeală cu femei cu care au fost sau sunt prieteni. Experţii susţin că mai mult de 60% dintre aventuri încep la locul de muncă. Un sfat: fii sigură că soţul tău are o legătură mai strânsă cu tine decât cu partenerul de la locul de muncă. O idee bună ar fi să mergeţi în pat la aceiaşi oră, adormind unul în braţele celuilalt.

3. Bărbaţii înşeală pentru a-şi salva căsnicia

Bărbaţii îşi iubesc soţiile, dar nu ştiu cum să îşi rezolve problemele relaţionale aşa că fac o mică escapadă în afara căsătoriei, considerând că cealaltă femeie va face ca problemele lui să dispară. Însă bărbatul nu face decât să îngreuneze situaţia, evitând să confrunte adevărata problemă.

Cursuri online de comunicare – pentru relatii armonioase

4. Bărbaţii se dispreţuiesc după ce sunt infideli

Poate le-a plăcut să fie cu alte femei, însă bărbaţii tind să se dispreţuiască după acele aventuri. La urma urmei acesta a trădat o fiinţă umană la care pretinde că ţine iar acest lucru îi trezeşte puternice sentimente de vinovăţie.

5. Bărbaţii infideli sunt mai activi sexual cu soţiile lor atunci când înşeală.

Dacă ai început să observi o schimbare bruscă în apetitul lui sexual, ar fi cazul să îţi pui nişte semne de întrebare. Însă fii cu ochi în patru atunci când totul revine la normal, pentru că acest lucru poate însemna că aventura sa a început să fie un lucru serios.

6. Femeile înşeală la fel ca bărbaţii, dar aventurile lor sunt mai periculoase.

Motivul pentru care femeile înşeală este pentru că nu sunt satisfacute emoţional în căsnicia lor. Numit şi “înşelatul online” – fără contact fizic- poate fi cel mai dăunător tip de infidelitate. Dacă te-ai îndrăgostit de o altă persoană înseamnă că ai făcut un pas înafara căsătoriei, însă dacă este vorba doar de sex şi partea emoţională este mai puţin implicată.7. O soţie ştie când este înşelată.

Deşi în majoritatea cazurilor femeile ştiu când sunt înşelate, acestea neagă faptul că soţul lor este cu altă femeie, din cauza suferinţei. Adeseori soţiile acceptă infidelitatea de dragul copiilor sau din cauza umilinţei.

8. O căsnicie nu va funcţiona bine când soţul este implicat într-o aventură.

S-ar putea să încercaţi să salvaţi relaţia, dar nu va mai conta dacă lui i s-a reaprins focul pasiunii pentru cealaltă femeie. Căsnicia va eşua dacă bărbatul nu realizează că viaţa alături de cealaltă femeie nu va fi mai bună. Pentru a evita această situaţie trebuie să o previi. Continuă să fii femeia de care s-a îndrăgostit, fă-i complimente şi surpinde-l cu ajutorul sexului – nu urla tot timpul  la el pentru acea şosetă lăsată în baie.

9. Aventurile pot repara o căsnicie.

Infidelitatea este un lucru bun sau rău pentru o relaţie? Poate nu crezi dar o aventură poate salva o căsnicie. Bărbaţii realizează că vor să îşi petreacă restul vieţii alături de soţie, iar acea nouă relaţie nu este aşa perfectă pe cum o credeau. Dar gândeşte-te bine înainte de a primi înapoi un infidel pentru că o dată ce te-a înşelat poate fi tentat să o facă şi a doua oară. 10. Chiar dacă v-aţi restabilit căsnicia, bărbatul va duce dorul aventurii.

Deşi îşi iubeşte soţia şi îşi doreşte să salveze relaţia, nu va uita complet de escapada sa. S-ar putea să simtă dorul lucrurilor pe care le trăia cu cealaltă femeie – distracţie, lipsa responsabilităţilor, adrenalina, sexul – aceste amintiri fiind foarte periculoase dacă el încearcă să se întoarcă la soţia sa. Din nou, dacă te comporţi la fel ca la începutul relaţiei voastre, căsnicia poate reuşi.

11. Un infidel ştie că o răneşte pe femeia pe care o iubeşte, îşi destramă familia şi îşi sacrifică onoarea.

Un barbat realizează impactul negativ asupra lui, a soţiei sale şi a familiei, dar continuă să înşele. De ce? Penru că aunci când el se simte nedorit sau neapreciat într-o căsnicie, va simţi nevoia să caute aceste lucruri în braţele altei femei.

12. Soţia nu trebuie învinuită dacă soţul său o înşeală

 Fiecare om este liber să îşi aleagă propriul său drum. La fel este cazul şi infidelităţii. Omul alege dacă vrea să înşele sau nu. Faptul că bărbatul este împins în braţele celelaltei femei, este o expresie şi nu o realitate.