Schimba aspectul casei cu mici elemente de decoratiuni interioare

Idei

La inceput de an suntem mult mai dornici de schimbare. Vrem sa slabim, sa mancam mai sanatos, sa fim mai eficienti la munca si chiar sa avem o casa mai frumoasa si bine organizata.

Daca majoritatea obiectivelor cer doar perseverenta pentru a fi indeplinite, cu schimbarea casei este putin mai dificil. In primul rand nu ne cumparam in fiecare an o casa noua. Nici macar mobila nu o putem schimba atat de des. Si totusi….parca ne dorim un aer nou in locuinta, dorim sa fie mai moderna sau mai aerisita, mai lumioasa sau mai primitoare.

Partea buna este ca putem schimba aspectul casei fara a face investitii financiare prea mari. Putem apela la cateva elemente de décor interior dar care au un impact semnificativ in raport cu suma de bani cheltuita.5 Idei de decoratiuni interioare cu impact mare asupra casei tale

Perdele si draperii

Perdelele si draperiile acopera o mare suprafata din peretii unei locuinte. Daca ai norocul si de o casa cu ferestre foarte mari, atunci perdelele si draperiile au un rol important in decorarea casei. Culoarea, textura, forma perdelelor dau o nota anume fiecarei camera. Poti alege stilul minimalist cu persele scurte si simple sau un stil mai sobru si elegant, cu perdele lungi insotite de draperii grele si in culori tare precum bordo sau bleomarin.

Covoarele schimba mult aspectul casei

Covoarele sunt elementele de décor care pot fi total neutre sau din contra, pot oferi personalitate unei locuinte. Acestea poti fi schimbate la fiecare 5 ani si pentru ca se umplu de praf, si pentru ca se tocesc… Asa ca daca vrei sa aduci o schimbare casei tale, ia in calcul schimbarea covoarelor.

Corpuri de iluminat

Nu sunt ieftine dar nici nu este nevoie sa le schimbi pe toate o data. Uneori sa schimbi lustra din sufragerie cu ceva mai modern poate sa fie o alegere inteleapta. Mai ales ca poti alege un produs cu eficienta energetica crescuta si in acest mod faci si economii. Iti recomand sa citesti si Intensitatea luminii ne afecteaza capacitatea de concentrare pentru a face o alegere cat mai buna pentru casa ta.Graffiti

In ultimii ani, graffiti-ul a devenit din ce in ce mai popular printre iubitorii de arta urbana si nu numai. Este des folosit pentru a readuce la viata o fatada plictisitoare sau pentru a transforma complet interiorul unui magazin. Dar mai exista inca o metoda de a folosi un simplu spray cu vopsea: iti poti decora casa cu piese unice de graffiti. Sigur, nu e o decoratiune foarte populara, pentru ca un perete acoperit cu graffiti in sufragerie sau dormitor este o miscare indrazneata si care necesita putin curaj din partea ta. Citeste aici mai multe despre decorarea casei cu graffiti.

Cuverturi si huse

Sa schimbi canapeaua din sufragerie s-ar putea sa fie cam scump…dar poti opta pentru o husa noua, colorata si moderna. Sau poti schimba aspectul dormitorului alegand o cuvertura speciala si relaxanta. Acestea sunt accesibile dar cu impact mare pentru camera unde alegi sa le folosesti.

Tu ai planuri de redecorare a casei in acest an?