Cariera si bani din activitati de freelancing

Cariera

Munca de acasa a devenit ceva obisnuit si deschide in continuare multe oportunitati pentru tinerii care vor sa isi creeze o cariera pe modelul Nomad Digital. Sunt din ce in ce mai multi oameni care isi doresc mai multa libertate in programul de munca, in alegerea proiectelor pe care sa lucreze si toate acestea alaturi de castiguri financiare mai mari.

Am mai scris despre Idei de afaceri profitabile pe care sa le incepi acasa. Acum va oferim 5 idei actuale si solicitate de activitati profesionale ce se fac de oriunde ai acces la internet si un laptop.

Diferenta dintre o cariera ca freelancer si cea de angajat vine in principal din libertatea pe care o castiga persoana care alege sa lucreze pe cont propriu. Nu este neaparat mai usor si nici nu exista garantia ca vei castiga mai multi bani decat ca angajat, dar macar ai libertati multiple.

Diferenta dintre un freelancer si un antreprenor consta in principal in faptul ca un antreprenor se bazeaza mai mult pe munca altora, decat pe ceea ce executa el insusi. Un antreprenor creeaza un sistem si ii angajeaza pe altii sa implementeze proiectele. Poti citi aici mai multe despre antreprenoriat.5 Activitati profesionale solicitate in 2021 si accesibile pentru freelanceri

Specialist in Digital marketing

Cum mare parte din activitatea economica s-a mutat in mediul online, afacerile au nevoie mai mult ca niciodata de o prezenta activa, profesionista, strategica in acest spatiu virtual. Expertii in campanii de promovare pe Google sau in retelele de socializare, serviciile de optimizare pentru motoarele de cautare si specialistii in comunicare de brand sunt la mare cautare acum.

Poti sa iti dezvolti oricare din aceste abilitati cu ajutorul catorva cursuri si sa te apuci imediat de treaba. Nu ai nevoie de studii universitare speciale sau experienta vasta intr-un domeniu. Aici inveti facand si studiind fiecare platforma in parte. Un metor te poate ajuta extrem de mult la inceput. Dupa care, iti poti construi un portofoliu de clienti si o cariera in marketing digital.

Programator

Bineinteles ca afacerile au nevoie si de site-uri de prezentare, de magazine online, de aplicatii mobile. Toate acestea sunt dezvoltate de programatori. Acestia sunt de multi ani “pe val” , castiga multi bani si au libertatea sa isi aleaga proiectele in functie de abilitatile si preferintele lor. Totusi, ca sa ajungi un programator bun si solicitat ai nevoie de foarte multe ore de studiu si practica. Majoritatea au studii superioare in domeniul informaticii.

Asistent virtual

Asistenul virtual este un fel de secretara, un om bun la toate care sa ii ajute pe profesionistii in domenii diverse cu activitati de rutina, care nu solicita pregatire de specialitate. Teoretic orice persoana organizata, ordonata, constiincioasa poate fi un asistent virtual foarte bun. Castigurile sunt insa mult mai mici decat in cazul unui digital marketing spcialist sau programator.

Educator, profesor, trainer

Profesiile ce tin de cunoastere, de educatie, s-au mutat si ele in online. Profesorii tin meditatii pe zoom, la fel si instructorii de yoga sau trainerii pentru dezvoltare personala si profesionala. Ai nevoie de bune abilitati de comunicare si bineinteles de studii de specialitate, de cunostinte temeinice pe subiectele pe care vrei sa le “predai”.Psihoterapeut

In ultima vreme anxietatea si depresia sunt foarte raspandite in randul populatiei ceea ce, evident, ne duce catre a solicita ajutor de la specialistii in sanatate mentala si emotionala. Psihoterapia a devenit mai accesibila si acceptata la nivel de mentalitate colectiva. Acum nu mai pierd timp si bani in trafic pana la cabinetul psihologului, ci pot sa imi rezolv problema in cateva sedinte pe Zoom. Doar ca nu poate fi oricine psihoterapeut. Ai nevoie de ani buni de scoala si formari. Pentru situatii mai putin provocatoare, poti apela la un coach.

Toate aceste activitati pot fi facute in timp ce imbini munca cu relaxarea sau chiar cu vacanta. Poti sa iti cauti o cazare la Sinaia sau cazare Busteni , accesibila ca pret si sa muncesti cateva luni de la munte. Asta pana cand se ridica restrictiile impuse de Covid si poti pleca bineinteles in Grecia sau in orice loc iti doresti tu.
Succes!