Femeia de succes ….

Dezvoltare Personala

Imi place sa ofer inspiratie pentru femei si se pare ca imi iese bine acest lucru, motiv pentru care am fost invitata de curand la un eveniment „Femeia de succes” sa vorbesc despre importanta dezvoltarii personale in atingerea succesului. Un subiect amplu, inepuizabil de fapt….  Totusi m-am pus in situatia de a defini Femeia de succes si a fost un exercitiu de contientizare. Ce am concluzionat te invit sa citesti mai departe.

Din punctul meu de vedere, femeia de succes este acea femeie care traieste in concordanta cu propriile valori. Ca sa-ti cunosti valorile trebuie sa parcurgi un proces de autocunoastere, sa te analizezi pentru a identifica punctele tale forte precum si pe cele care te limiteaza in a-ti atinge potentialul maxim.  O data identificate abilitatile care te ajuta in drumul spre succes, dezvolta-le! Actioneaza pentru a folosi mai bine aceste abilitati si fii atenta cum poti estompa din efectele punctelor slabe.

Nimeni nu e perfect dar poti fi fericita si implinita daca te bucuri de ceea ce esti, cu bune si cu rele. Unele slabiciuni pot fi indepartate sau ameliorate, pe altele le putem pastra asa cum sunt pentru ca ne ofera autenticitate. Atata timp cat pastram o atitudine pozitiva si deschisa spre invatare, suntem pe drumul cel bun.

Dezvoltarea personala este un proces de autocunoastere si permanenta calibrare a abilitatilor si valorilor pentru a deveni cea mai buna versiune a ta, pentru a-ti atinge potentialul maxim. Totul in jurul tau se va dezvolta pana la limita propriei competente. Deci, relatiile, cariera, banii….toate se vor dezvolta in masura in care te dezvolti si tu. Nu poti ramane aceeasi si sa speri la o viata mai buna. Incepe prin a fi tu mai buna, si toate celelalte te vor urma.

Traieste in prezent ! A fi cea mai buna versiune a ta implica acceptare si apreciere pentru ce esti AZI. Privesti spre viitor, inveti, muncesti insa bucurandu-te de prezent. Doar el este cel care conteaza cu adevarat. Iar acceptarea ca azi esti cea mai buna versiune a ta te obliga sa mentii ritmul pentru ca maine sa fii mai buna, tocmai pentru a putea mentine afirmatia. Doreste-ti mai mult, munceste pentru a-ti atinge telurile dar nu uita sa te bucuri de prezent.

Succesul este in fiecare din noi si inseamna ceea ce vrem noi sa insemne. Eu ma consider o femeie de sucees pentru ca sunt acolo unde vreau sa fiu, cu cine vreau, fac ce vreu si cand vreau. Traiesc in concordanta cu propriile-mi valori iar asta ma face fericita. AZI !

Cum te dezvolti personal? Iesind din zona de confort. Apoi dobandeste obiceiuri sanatoase si productive: citeste, mediteaza, fii selectiva cu ce mananci, cu cine iti petreci timpul, ce faci cu timpul liber…. Mergi la evenimente cu oameni care iti plac si de la care ai ce invata, stai in aer liber, stai cu familia si bucura-te de prezenta fiecarui membru. Dezvolta-ti gandirea pozitiva si creativa, munceste, fii perseverent si pastreaza-ti atitudinea deschisa fata de oameni.

Totul sta in puterea ta. Femeie de succes este cea care stie sa se iubeasca, sa se valorizeze si sa fie un exemplu pozitiv pentru cei din jur. Femeia de succes este o femeie independenta! Tu cum definesti femeia de succes?

Daniela Irimia, trainer, coach, autor

1 thought on “Femeia de succes ….

  1. Bună numele meu este Cane Beatrice, eman energie pozitivă în tot ceea ce fac, muncă, casă și timp liber.Îmi place să-mi trăiesc viața așa cum este ea cu bune și mai puțin bune.Am citit câteva pasaje din cartea Dezvoltare Personală, interesante lucruri înveți despre tine ca femeie și multe obiceiuri desprinse din viață care îmi sunt utile pe viitor. Eu trăiesc prezentul și viitorul mi-l construiesc așa cum doresc eu.

Comments are closed.