7 pași pentru a cumpăra o casă bună

Educatie Financiara

Vrei sa iti cumperi o locuinta sau sa faci o investitie imobiliara? Sa faci o alegere buna nu este atat de simplu pe cat pare. O analiza buna de piata te ajuta sa faci o achizitie inteleapta atat din punct de vedere financiar cat si a calitatii casei.

Cumpărarea unei case necesită mult timp și efort, dar acești 7 pași vă pot ajuta să faceți procesul de cumpărare a casei ușor de gestionat și să vă ajute să luați cele mai bune decizii posibile.

Pasul 1: Începeți cautarea devreme.

De îndată ce puteți, începeți să cautati pe site-urile cu oferte imobiliare, dar si cautand recomandari de la cunoscuti.. Notați anumite case care vă interesează și vedeți cât timp rămân pe piață. De asemenea, rețineți orice modificări ale prețurilor solicitate. Acest lucru vă va oferi o idee despre tendințele locuințelor în anumite zone.Pasul 2: Stabiliți ce casa vă puteți permite.

Creditorii recomandă, în general, oamenilor să caute case care nu costă mai mult de trei până la cinci ori venitul anual al gospodăriei. Daca intentionati sa luati prin credit sa aveti un avans de 20% și o sumă moderată de alte datorii. Dar ar trebui să faceți această determinare pe baza propriei situații financiare.

Pasul 3: Obțineți precalificare și preaprobare pentru credit.

Înainte de a începe să cauți o casă, va trebui să știi cât puteți cheltui efectiv. Cel mai bun mod de a face asta este să fiti precalificati pentru un credit ipotecar. Pentru a fi precalificati, trebuie doar să furnizați câteva informații financiare bancii, cum ar fi venitul și suma de economii și investiții pe care le aveți. Creditorul dumneavoastră va analiza aceste informații și vă va spune cât de mult vă puteti împrumuta. Acest lucru vă va spune intervalul de preț al caselor la care ar trebui să vă uitați. Mai târziu, puteți obține preaprobarea pentru credit, ceea ce implică furnizarea documentelor dumneavoastră financiare.

Pasul 4: Găsiți agentul imobiliar potrivit.

Agenții imobiliari sunt parteneri importanți atunci când cumpărați sau vindeți o casă. Agenții imobiliari vă pot oferi informații utile despre case și cartiere care nu sunt ușor accesibile publicului. Cunoștințele lor despre procesul de cumpărare a casei, abilitățile de negociere și familiaritatea cu zona în care doriți să locuiți pot fi extrem de valoroase.

Pasul 5: Vizitati case și faceți o ofertă.

Începeți să vizitați casele din gama dvs. de preț. Ar putea fi util să luați notițe cu privire la toate casele pe care le vizitați. Veți vedea o mulțime de case! Poate fi greu să-ți amintești totul despre ele, așa că s-ar putea să vrei să faci fotografii sau videoclipuri pentru a te ajuta să-ți amintești fiecare casă. Asigurați-vă că verificați micile detalii ale fiecărei case. De exemplu: Testați instalațiile sanitare rulând dușul pentru a vedea cât de puternică este presiunea apei și cât timp durează să obțineți apă fierbinte. Încercați sistemul electric pornind și oprind întrerupătoarele. Deschideți și închideți ferestrele și ușile pentru a vedea dacă funcționează corect.

De asemenea, este important să evaluezi cartierul și să notezi lucruri precum: Celelalte locuinte din bloc sunt bine intretinute? Cât trafic are strada? Există suficientă parcare pe stradă pentru familia dumneavoastră și vizitatori? Este situat convenabil în apropierea locurilor de interes: școli, centre comerciale, restaurante, parcuri și transport public? Acordați-vă atât timp cât aveți nevoie pentru a găsi casa potrivită. Apoi colaborați cu agentul dumneavoastră imobiliar pentru a negocia o ofertă corectă bazată pe valoarea caselor comparabile din același cartier. Odată ce dvs. și vânzătorul ați ajuns la un acord asupra prețului, faceti o rezervare prin antecontract.

Daca va intereseaza o chirie in Iasi sau in alt oras din Romania, apelati la site-urile de specialitate.Pasul 6: Evaluați casa independent.

Creditorii vor aranja ca un evaluator să furnizeze o estimare independentă a valorii casei pe care o cumpărați. Evaluatorul este membru al unei companii terțe și nu este asociat direct cu creditorul. Evaluarea va informa toate părțile implicate că plătiți un preț corect pentru locuință.

Pasul 7: Închideți vânzarea.

La închidere, veți semna toate documentele necesare pentru finalizarea achiziției, inclusiv documentele de împrumut. De obicei, durează câteva zile pentru ca împrumutul tău să fie finanțat după ce documentele sunt returnate creditorului. Odată ce cecul este livrat vânzătorului, ești gata să te muți în noua ta casă!

Succes sa gasesti casa potrivita tie! Te-ar putea interesa sa citesti si Cum poate fi accesibila o investitie imobiliara