Merită sau nu să oferi parfumuri? Ce să ai în vedere înainte de a cumpăra?

Idei

Zile de naștere, onomastice, sărbători, ziua îndrăgostiților, aniversarea nunții, ziua mamei, iubitului, a bunicii sau a tatălui –va exista întotdeauna o ocazie bună de a-i surprinde pe cei dragi și de a le oferi un cadou. Statisticile arată că parfumurile sunt din ce în ce mai des oferite, reprezentând o modalitate foarte elegantă de a arăta cuiva angajamentul și devotamentul tău.

Dar este întotdeauna o idee bună să oferi un parfum? La ce ar trebui să acorzi o atenție deosebită? Și cum să o faci pentru ca acest cadou să aducă cu adevărat satisfacție?

O chestiune foarte individuală

Un parfum ca și cadou este o decizie serioasă- pe de o parte, este un cadou foarte exclusivist, pe de altă parte, alegerea ta poate să nu atragă întotdeauna destinatarul. Cumpărarea unui parfum este o investiție destul de serioasă, așa că înainte de a te decide asupra lui, ar trebui să ai informații despre anumite aspecte legate de parfumuri și persoana cărora vrei să îi oferi unul.

Foarte des se întâmplă ca cineva să fie alergic la anumite ingrediente din produse cosmetice, inclusiv la parfumuri. Nu sunt întotdeauna o soluție bună pentru persoanele care au pielea sensibilă – alcoolul și coloranții artificiali conținute în parfumuri îl pot irita sau chiar provoca alergii.

Ce parfum îi place?

Este firesc ca fiecare dintre oameni să aibă propriile preferințe în materie de parfumuri. Există și arome pe care nu le tolerezi absolut deloc. Prin urmare, atunci când cumperi un astfel de cadou pentru o persoană dragă, trebuie să acorzi o atenție deosebită preferințelor sale. Merită să faci cunoștință cu compoziția parfumului pe care îl folosește în prezent și să alegi un nou parfum în aceleași note. Astfel de îndoieli pot fi întotdeauna înlăturate prin întrebări discrete despre mărcile sau notele de parfum preferate- poate că va strica surpriza într-un fel, dar măcar vei avea garanția că parfumul ales va fi perfect. 

De asemenea, un parfum ar trebui să se potrivească atât gusturilor, cât și temperamentului destinatarului. Aromele intense și revigorante, de exemplu cu o notă de citrice sau picante, vor fi potrivite doamnelor sau domnișoarelor cu o dispoziție energică și plină de viață. Cu toate acestea, pentru persoanele cu un caracter calm și echilibrat, este mult mai bine să se aleagă parfumuri mai delicate, de exemplu, florale, lemnoase sau orientale.

Trebuie menționat și faptul că același parfum poate mirosi diferit la fiecare persoană. Corpul, transpirația și parfumurile creează un amestec individual care lasă un miros diferit. Prin urmare, atunci când cumperi un astfel de cadou, nu merită să iei în considerare doar mirosul din sticlă – ar trebui în primul rând testat pe piele, pentru a observa cum reacționează.

Citeste si Cadouri inteligente, investitii pentru viitor