Cum alegi cadoul perfect de Craciun

Idei

Suntem deja la jumatatea lunii decembrie, luna anului în care se cumpără și se schimbă cele mai multe cadouri. Găsirea cadoului potrivit pentru cei dragi nu este întotdeauna ușoară, deoarece trebuie luați în considerare mulți factori: buget, gusturi și pasiuni al celui care primește cadoul. Și așa se întâmplă că alegerea cadourilor este o artă pe care, cu siguranță, nu toată lumea o stăpânește.

Uneori, de exemplu, optăm pentru un lucru greșit pentru că ne pasă mai mult de experiența noastră atunci când livrăm obiectul decât de valoarea lui reală. Dacă vrei să știi cum să alegi cadoul perfect, trebuie să ții cont de următorii factori înainte de a cauta în magazine (fizic sau online) și de a cumpăra primul lucru care îți atrage atenția.

Alegerea cadoului perfect: trebuie să fie util

Pentru a alege bine, trebuie să renuntam la ideea că un cadou trebuie să fie atrăgător, original sau ostentativ. Cel mai important este că este util pentru persoana care urmează să-l primească. Pare evident, dar această premisă este adesea trecută cu vederea, când este de o importanță vitală dacă dorim ca relația dintre dăruitor și primitor să fie consolidată.

Un studiu realizat în cadrul departamentului de psihologie de la Universitatea William Paterson a concluzionat că oamenii acordă mai multă importanță cand cadoul este practic, ceea ce îi face să se simtă mai aproape de cel care i-l oferă, pentru că sunt atât de grijulii. Având în vedere acest lucru, vă recomandăm să reflectați înainte de a cumpăra orice obiect sau experiență. Întrebați-vă dacă cadoul la care vă gândiți se potrivește bine cu persoana care îl va primi, dacă este stilul său sau dacă are nevoie de el pentru a-și îmbunătăți calitatea vieții. Nimeni nu ar dori să primească un cadou pe care nu îl va folosi niciodată.Opreste-te la lista de dorințe

Dacă stii deja ce si-ar dori sa primeasca, nu există niciun motiv pentru care ar trebui să faci acest proces mai complicat. Deși crezi că originalitatea este un factor cheie atunci când alegeți cadoul perfect, majoritatea oamenilor preferă să primească ceva ce își doresc să aibă. Dacă te ghidezi după această dorință deja exprimată, te vei scuti de eventuale bătăi de cap, vei preveni o eventuală dezamăgire prost mascată (sau nu) în fața prietenului sau membrului familiei și vei evita o călătorie înapoi la magazin sa returnezi cadoul. Daca vrei sa trimiti felicitari personalizate vezi aici oferta de plicuri.

Fericirea lor este mai importantă decât a ta

Tuturor ne place să dăm cadouri celor dragi.  În plus, știința a demonstrat deja că a fi generoși ne face mai fericiți. Nu este nimic mai frumos decât să vezi chipul fericit al celui care primește cadoul de la noi, dar te-ai oprit să te gândești la ce se întâmplă după momentul daruirii?

Dacă vrei să știi cum să alegi cadoul perfect pentru orice ocazie și persoană, trebuie să excluzi pentru o clipă factorul wow din ecuație. Gândește-te la toate momentele în care le-ai oferit copiilor tăi ceva și au lăsat acea jucărie deoparte în cel mai scurt timp. Reacția ta inițială a fost entuziastă, dar satisfacția pe termen lung a fost scurtă, nu? În loc să cauți o reacție inițială, ar trebui să optezi pentru cadouri care pot aduce fericire destinatarului pentru o lungă perioadă de timp.

De exemplu poti darui un set de pensule pictura cuiva caruia ii place sa picteze, o colectie de carti cuiva caruia ii place sa citeasca sau un abonament la SPA cuiva stresat. Poti fi creativ alegand un cadou util si placut in acelasi timp!