care este sensul vietii

5 intrebari magice pentu a descoperi care este scopul vietii tale

Relatii

care este sensul vietii

Cu ajutorul acestei mici liste de întrebări, fiecare va învăța cum să își croiască un plan care să le asigure reușita tuturor dorintelor.

Așadar, primul lucru la care trebuie să te gândești este “întrebarea cea MARE ”, acea întrebare care te va ajuta să afli direcția ta de deplasare, drumul tău, și anume,

Care este de fapt scopul vieții tale?

Iar pentru a ajunge la răspuns, trebuie să îți pui întrebări suficient de profunde pentru a găsi dorința autentică, cea care îți va oferi “adevărul-adevărat”. Ai nevoie de un loc unde să fii destul de liniștit ca să găsești răspunsurile. Așa că, duminica viitoare, ia-ți câteva ore pauză de la tot, eliberează-ți mintea, ieși la o plimbare în parc sau în locul tău preferat și gândește-te la tine și numai la tine – cine ești tu și ce îți dorești de la tine.

Iată și lista întrebărilor la care este imperios să ai răspunsuri pentru un 2014 nemaipomenit:

1. Ce vrei tu să realizezi în 2014? Variantele pentru această întrebare trebuie să fie toate la timpul prezent, spre exemplu: vreau să duc o viață mai sănătoasă, îmi cumpăr o bicicletă

2. Cum vrei să arate/miroasă/sune visul tău? Acest lucru îți va permite să vizualizezi ce vei simți atunci când se va împlini, spre exemplu: noua mea bicicleta este roz, miroase precum diminețile de vară petrecută în copilărie la țară și are un clinchet de clopoțel de Crăciun.

3. Care sunt elementele specifice îndeplinirii visului tău? Trebuie să fixezi totul în spațiu și timp, să indici cum se vor desfășura lucrurile, să fixezi un reper în timp, persoane care te vor însoți, etc. De exemplu: În următoarele 4 luni îmi voi cumpăra o bicicletă și mă voi duce cu ea la muncă.

4. Care sunt resursele și acțiunile care îți vor permite realizarea visului tău? Trebuie să fii realist în legătură cu ceea ce vrei și să știi unde ești în prezent și unde vrei să ajungi. Ce trebuie să faci pentru a-ți atinge scopul? Ce acțiuni trebuie să întreprinzi? De exemplu: pentru a-mi cumpăra bicicleta nouă, va trebui să fac economii timp de 6 luni, va trebui, totodată, să citesc/recitesc regulile de circulație pentru bicicliști etc.

5. Care sunt consecințele faptelor tale? Care este scopul pentru care fac ceea ce  fac? Aceasta este o altă întrebare pe care trebuie să o ai în minte, pentru a -ți răspunde la întrebarea dacă ceea ce faci e bun pentru tine/planetă/alții. De exemplu: mersul pe bicicleta mă va ajuta să fac mișcare zilnic, voi polua mai puțin aerul, voi economisi banii de transport public/carburant etc.

Pentru exemplificare, Tosin se dă el însuși exemplu, prin cei cinci pași pe care i-a respectat atunci când și-a ales meseria de empowerment coach. Cursurile de vorbit în public pe care le-a urmat și pentru care a trebuit să facă un efort considerabil, atât financiar cât și logistic, au solicitat din partea lui o perseverență incredibilă. Dar acum, când se uită în urmă, și descoperă că munca și eforturile lui schimbă în bine viețile atâtor oameni din toată lumea, toate cele cinci întrebări și-au găsit răspunsuri.

Indiferent de decizia pe care o iei cu privire la următorii pași pe care vrei să-i faci în viața ta, cel mai important este să nu te autosabotezi, să nu abandonezi planul. Și când te atrage mai tare perna sau telecomanda la televizor, atunci e momentul să te automotivezi mai tare, să îți autoadministrezi acel imbold și să te ții de planul inițial.

Iar atunci când esti înconjurat de personaje negative: trebuie să înțelegi că acestui tip de personaj, psihologic, îi este frică de succesul altora, fapt pentru care tot ce trebuie să faci este să îți urmezi scopul și să te asiguri că ceea ce faci tu îți aduce atât ție, cât și celor din jur, fericire.

Și de fapt care este scopul vietii tale? Te întrebi probabil în continuare. Ei bine, vei știi acest lucru abia atunci când folosești întrebările magice și, cu ajutorul lor, vei găsi răspunsuri despre absolut orice hotărăști să faci în viață.