5 Activitati care iti mentin creierul in forma

Dezvoltare Personala

Te simti obosit, epuizat, incapabil sa te concentrezi, sa inveti ceva nou sau sa duci la bun sfarsit lucrurile incepute? Asta se datoreaza faptului ca esti stresat, ca nu te poti rupe de agitatia zilnica, de vartejul informational care ne bombardeaza pe toate caile. Daca vrei sa-ti imbunatatesti capacitatile cognitive si memoria, este indicat sa faci diverse activitati care au beneficii semnificative asupra sanatatii creierului tau.

Chiar daca nu prezinti simptomele de mai sus, tot este bine sa ai grija de creierul tau, prevenin astfel degradarea care se petrece odata cu inaintarea in varsta.



Activitati care iti mentin creierul in forma

Dansul. Are efecte benefice nu doar asupra creierului dar si asupra intregului corp, tonifiind musculature si crescand nivelul serotoninei in organism. Ia-ti o boxa wireless si incepe sa dansezi cat mai des, fie ca esti acasa, fie ca mergi la un studio de dans sau mergi si dansezi in cluburi.

Invatatul unei limbi straine. Invatarea unei limbi straine nu doar te face mai destept dar are efect pozitiv si asupra creierului, antrenandu-l cu regularitate si mentinandu-l in forma. Poti merge la un centru de limbi straine, poti invata de acasa folosind o aplicatie de telefon mobil, important este sa nu-ti lasi creierul sa lancezeasca.

Meditatia.  Este dovedit stintific ca meditatia ajuta la reducerea stresului, tensiuni arteriale, imbunatateste starea de bine a intregului organism. 15 minute de meditatie zilnica, fac adevarate minuni asupra creierului.



Gradinaritul. Chiar daca nu stai la curte sa ai o gradina, poti practica aceasta actvitate relaxanta si la bloc. Ia-ti plante de apartament pe care sa le ingrijesti zilnic. Reduci astfel nivelul cortizolului din organism, te relaxezi, reduci depresia si stai in aer liber. In plus ai o casa primitoare, cu o gradina amenagajata frumos.

Cititul. Citeste zilnic si astfel iti ajuti mintea sa stea concentrata, sa vizualizeze povestea si chiar sa caute scenarii alternative dezvoltand gandirea analitica, imbunatateste memoria.  Lectura reduce stresul si depresia, mai ales ca poate fi combinate cu cititul in aer liber sau natura. Nu lasa lectura doar pentru vacanta, fa-ti un obicei din a citi zilnic. Cititul incetineste degradarea creierului cu 32 %, fata de cei care nu practica aceasta activitate.

Vezi aceste 7 carti motivationale bune de citit vara aceasta!

Cantatul la un instrument muzical. Oamenii de stiinta au descoperit ca cei care studiaza un instrument muzical beneficiaza de un antrenament excelent al creierului, simplul cantat putand modifica forma creierului si capacitatile sale native, inclusive cresterea coeficientului de inteligenta. Poate fi comparat cu un antrenament intens de fitnes pentru creier.

Citeste si 5 pasi prin care poti sa-ti antrenezi creierul

Gandeste-Pozitiv! Aboneaza-te  la newsletter pentru alte articole interesante.

[mc4wp_form id=”3273″]