carti dezvoltare personala

7 carti motivationale de citit vara asta

Dezvoltare Personala

Zilele lungi si linistite de vara, in care multi dintre noi ne luam vacante, sunt ocazia perfecta in care sa te relaxezi cu o carte buna. Iar lectura este metoda preferata de dezvoltare personala aleasa de oameni, asa ca poti imbina relxarea cu invatarea, citind carti de dezvoltare personala si inteligenta emotionala. Noi iti sugeram 7 carti motivationale de citit vara aceasta, pe plaja sau intr-un hamac la munte. 🙂

Carti motivationale recomandate:

1. Omul in cautarea sensului vietii – Viktor E. Frankl

In aceasta carte, supravietuitorul Holocaustului Dr. Frankl le spune oamenilor care cauta raspunsurile la cele mai apasatoare intrebari ale vietii nu ce sa faca, ci de ce e necesar sa ia actiune. In timpul suferintei indurate si partial din cauza acesteia, germanul si-a pus la punct viziunea psihoterapeutica originala cunoscuta sub numele de logoterapie. In centrul teoriei sale sta convingerea ca forta motivatoare fundamentala a omului este cautarea sensului vietii. Povestea lui Frankl este una despre dragoste si supravietuire, a unui om care dintr-un numar, a redevenit o persoana.

2. Eliberează-te de stres- Daniela Irimia

Cartea „Eliberează-te de stres” este un ghid practic și actual, care te ajută să preiei controlul vieții tale și să prețuiești fiecare clipă. Stresul afectează atât de multe părți ale vieții tale: scade productivitatea, dezechilibrează sănătatea, poate duce la apariția depresiei și a tulburărilor de somn, încât nu îți dai seama când ajunge să ocupe locul 1 în viața ta.

Dar cartea „Eliberează-te de stres” va detrona stresul din viața ta și te va învăța să te pui pe tine pe primul loc. Comand-o acum și găsește-ți echilibrul chiar și în cele mai dificile perioade ale vieții!

3. Pacea poate fi intalnita la fiecare pas – Thich Nhat Hanh

In goana vietii moderne, noi avem tendinta de a uita de pacea care ne sta la dispozitie in fiecare clipa. Creativitatea lui Thich Nhat Hanh consta in capacitatea sa de a se folosi chiar de situatiile conflictuale care ne streseaza pentru a ajunge la aceasta stare de pace. Scrisa frumos si cu luciditate, cartea Pacea poate fi intalnita la fiecare pas contine comentarii si meditatii, anecdote personale si povesti din experienta lui Thich Nhat Hanh ca activist pentru pace, ca maestru si lider al comunitatii.

4. Cele Patru Legaminte, Cartea Intelepciunii Toltece – Don Miguel Ruiz

In lucrarea “Cele patru legaminte”, Don Miguel Ruiz ne arata cum apar convingerile noastre limitate, care ne rapesc bucuria de a trai si ne fac sa suferim inutil si continuu. Avand la baza intelepciunea tolteca straveche, cartea reprezinta un puternic cod de conduita care ne poate transforma rapid viata, permitandu-ne sa experimentam libertatea personala, adevarata fericire si adevarata iubire.

5. Dependent de spirit – Gabrielle Bernstein

Cum se face ca o publicista din New York, o tanara amatoare de distractii, se transforma intr-un ghid pentru urmatoarea generatie? In cartea sa: Dependent de Spirit: Un drum radical catre descoperirea iubirii de sine si a miracolelor, Gabrielle Bernstein ne povesteste cum si-a transformat viata, oferindu-si propria calatorie spirituala, drept ghid pentru a invinge frica, a schimba perceptiile si a crea o viata care sa ne aduca implinire. Gabreielle Bernstein a renuntat la indoiala de sine si la dependente, pentru a face loc unui cu totul alt tip de experienta.

6. Puterea magica a gandului – David J. Schwartz

Milioane de oameni din toata lumea si-au imbunatatit viata folosind cartea Puterea magica a gandului. Considerat a fi fost unul dintre cei mai mari experti in motivatie, dr. Schwartz va ajuta sa deveniti un mai bun agent de vanzari, sa deveniti un mai bun conducator, sa castigati mai multi bani si, ceea ce este cel mai important, sa obtineti o mai mare fericire si pace sufleteasca.

7. Foloseste-ti mintea pentru a te imbogati – Napoleon Hill

In cartea Foloseste-ti mintea pentru a te imbogati, Napoleon Hill descrie fascinanta sa filozofie si iti ofera numeroase tehnici pragmatice care te pot ajuta sa iti realizezi obiectivele financiare, sa iti atingi potentialul cel mai inalt si sa obtii o stare suprema de fericire. Cartea de fata te invata cum iti poti controla puterile magice ale mintii. Practic, ai in fata un curs de maiestrie care te invata ca singurele limitari ale realizarilor tale sunt cele pe care ti le impui singur. Napoleon Hill a spus: “Omul poate realiza tot ceea ce isi imagineaza”.

Iti mai recomandam si cartea de dezvoltare personala Femeia Independenta, de Daniela Irimia.

Cu această carte Daniela Irimia (trainer pentru dezvoltare personala) vrea să ajute femeile să devină independente emoțional, psihologic, fizic și financiar. Pentru că femeia poate fi orice își dorește dacă vrea, dacă are susținere și îndrumarea potrivită.

Tu cu ce ai mai completa lista de mai sus? Ti-ai pregatit deja cartile de citit pentru vacanta asta?

PS: Daca dai click pe titlul cartii o poti cumpara online la un pret foarte bun.

3 thoughts on “7 carti motivationale de citit vara asta

Comments are closed.