9 idei practice de la specialiști, pentru amenajarea grădinii

Idei

Amenajarea grădinii este unul dintre lucrurile care ne aduce o satisfacție deosebită și o liniște în suflet. Atunci când curtea sau grădina ta prind viață, casa are un alt aspect și va fi, în mod sigur, mult mai primitoare. De cele mai multe ori florile frumos mirositoare sunt cele care îmbunătățesc aspectul grădinii, dar și decorațiunile handmade, colorate și făcute cu dragoste.

Mai jos vei găsi o serie de 9 idei testate în practică, care îți pot revigora peisajul din curtea casei și-ți vor reanima grădina pentru întregul sezon cald.

9 Idei de amenajare a gradinii:

1.Anul acesta vrei să faci o mică „revoluție” în grădină? Îți sugerăm așadar să rezervi două treimi din grădină pentru iarbă, pavaj, pietriș sau apă, restul pentru plante.

2.Optează pentru un stil care se potrivestecu cel folosit în amenajarea interiorului casei, fie că este vorba de unul modern, retro, clasic, sau vintage.

3.Dacă încă nu știi ce culori să alegi, îți sugerăm să alegi fie unele reci, fie unele calde, sau mergi pe un stil modern, cu un aranjament dintr-o singură culoare, precum alb sau gri.

4.Alternează vegetația: de exemplu, plantează 6 fire de bambus aliniate, alături de 6 crini albi – vor arăta superb!

5.Redecorează terasa sau foișorul:acoperă banchetele cu perne cât mai colorate, pentru animarea zonei. Pentru posibile reparații sau alte lucrări, verifică de pe acum prețurile lacurilor și vopselelor pentru lemn, ca să-ți poți împărți corect cheltuielile.

6. Daca vrei sa improvizezi un colț cu apă, folosește un bol de plastic sau o găleată pe care să le îngropi în pământ; apoi ornează-le cu pietre pe margini.

7.O altă idee pentru gradină este să plasezi mai multe plante într-un colț mai întunecat. Astfel se va crea iluzia de spațiu. Cu atât mai mult dacă ai optat pentru decorațiuni green și în casă sau în restul curții.

8.Amplasează pietre de râu pe care să poți călca de-a lungul grădinii, pentru a avea acces fără să te murdărești. În plus, va arăta foarte bine.

9.Pentru a oferi grădinii un pic de înălțime, adaugă o salcie sau altă specie de arbore și plantează flori mai mici la baza ei.

Anul 2018 oferă mână liberă pentru creativitatea grădinarilor și designerilor, dar totuși în caz că nu ai dat atenție până acum acestui fapt, există o serie de stiluri foarte clar determinate de amenajare a grădinilor. Dacă vrei să ai o grădină cu un aspect echilibrat și unitar și nu una care să arate ca o colecție de suvenire, plină de elemente frumoase, dar care nu au nicio legătură unul cu celălalt, ar trebui să cunoști specificul acestor stiluri și să te hotărăști, cu ajutorul lor, care e personalitatea pe care vrei să o dai grădinii tale.

Aboneaza-te  la newsletter pentru alte idei creative 🙂

[mc4wp_form id=”3273″]