Prietenia dintre doua femei este magica

Relatii

Cu totii avem nevoie de relatii armonioase, relatii pline de sens si emotii pozitive pentru a ne bucura din plin de viata. Avem nevoie de familie, de prieteni si de colegi alaturi de care sa petrecem timpul, alaturi de care sa facem pana si cele mai neinsemnate lucruri. De ce? Pentru ca suntem fiinte sociale si nevoia de apartenenta si conextiune este scrisa in codul nostru genetic.

In realitate, putini oameni reusesc sa contruiasca relatii pozitive de lunga durata, care se bazeaza pe valori comune si o comunicare deschisa si asertiva. Iar acest lucru se intampla de obicei pentru ca nu am avut exemple pozitive in copilarie. Sunt adulti care au relatii toxice cu parintii, s-au refugiat poate in relatia de cuplu si nu mai au aproape deloc prieteni. Am mai scris despre singuratate si cum am ajuns sa avem mii de “prieteni” pe Facebook si aproape niciunul in viata reala.

Citeste si 25 de pasi pentru a construi relatii de prietenie

Totusi, prietenia adevarata merita toata atentia noastra. Iar o relatie de prietenie se construieste si se pastreaza prin implicarea ambelor parti. Prietenia dintre doua femei are totusi ceva magic in ea. Cred ca fiecare femeie are o prietena adevarata alaturi de care poate fi ea insasi si sa fie acceptata si apreciata cu toate imperfectiunile ei.De ce femeile reusesc sa creeze relatii de prietenie pentru toata viata:

Femeile au o inclinatie naturala catre “trib”, catre comunicare si crearea de relatii. De-a lungul istoriei evolutive, femeile stateau acasa, cresteau copiii si se ingrijeau de gospodarie alaturi de alte femei, vorbind si ajutandu-se una pe cealalata. In continare avem aceasta nevoie de comuniune si comunicare cu alte femei. Prietenia dintre femei dureaza uneori toata viata pentru ca ele impartaesc o istorie comuna, experiente si emotii comune. Iar acestea consolideaza relatiile in timp.

Femeile au de multe ori valorile comune. Iar prieteniile de durata se bazeaza pe valori si credinte comune. De exemplu siguranta, iubirea sau contributia pot uni doua femei care isi satisfac una celeilalte nevoile. Daca eu cred ca iubirea inseamna sa asculti si sa incurajezi, atunci voi oferi si voi cere asta de la oamenii importanti din viata mea.

Pentru femei nu conteaza atat de mult sa aiba dreptate, cat sa fie acceptate si sa fie utile pentru ceilalti. Din acest motiv si atunci cand se cearta, femeile se impaca repede. Pentru ca ele valorizeaza mai mult colaborarea si comunicarea decat orgoliul personal.

Majoritatea femeilor sunt confidente bune. Unei prietene ii poti spune secrete tale, poti sa ii spui visurile tale cele mai mari sau fricile profunde. O prietena buna si echilibrata poate face mai mult decat un psihoterapeut sau coach. O prietene adevarata nu te judeca si iti poate oferi feedback constructiv. Pentru ca ii pasa sincer de tine si vrea sa iti fie bine.

O prietenie intre doua femei poate fi pe cat de profunda uneori, pe atat de superficiala in discutii alta data. In functie de nevoile de moment, cu o prietena buna poti vorbi de moda, de diete de stabit, despre infectia urinara care te supara sau despre candida. Si asta va fi perfect natural si sanatos pentru relatia voastra.

Tu ai o prietena buna? Ce apreciezi cel mai mult in relatia cu ea? Iti recomand sa ii lasi un mesaj azi sa ii multumesti pentru prietenie! Poti chiar sa ii oferi link-ul la acest articol.