Panouri de sticla decorativa, solutii ideale de amenajare interioara

Idei

Frumoase, moderne, un pic misterioase, birourile si locuintele amenajate cu panouri sticlă decorativă sunt foarte admirate. Nimic mai adecvat pentru a captiva atenția și a schimba atmosfera dintr-un spațiu de lucru în aparență anost, decât înlocuirea pereților clasici cu unii din sticlă. Vezi aceste idei creative de decorare a casei si a biroului cu sticla decorativa!

Panouri de sticlă pentru compartimentările spațiilor de firmă

Sistemele Dorma, cu variante pentru uși diverse sunt ideale pentru separarea unor spații în cadrul firmelor, băncilor, chiar și în unele tipuri de magazine unde există standuri. Aceste elemente constructive în trend se pot imprima ceramic cu imagini personalizate sau cu dungi colorate pentru asigurarea unui confort sporit.

Alegeți panouri de sticlă personalizate, pentru a separa posturile de lucru sau chiar birourile în întregime, unele față de altele, dacă vreți să aduceți mai mult optimism în incintele respective, să creșteți productivitatea muncii. În plus, veți face și economii la energia electrică, deoarece lumina va pătrunde în cantități sporite prin aceste separatoare office moderne, spre bucuria angajaților, care se vor simți un pic mai liberi, nu închiși în curse, izolați în cutii de zid neprietenoase.

Panouri de sticlă decorativa pentru locuinte

Panourile de sticla decorative sunt atât de versatile încât au început ca să fie utilizate nu doar în cadrul spațiilor unde oamenii muncesc în mod curent, dar chiar și în locuințele particulare. Și unde s-ar putea integra ele mai bine decât în baie? Se știe doar că sticla și apa au multe lucruri în comun.

Amenajarea băii cu panouri sticlă printată este foarte modernă, fiind o soluție apreciată mai ales de către aceia care vor să renunțe la banala faianță lipită cu adezivi speciali de pereți. Întotdeauna decorul din baie a reprezentat o mare provocare pentru designerii de interioare, dar și pentru proprietarii de locuințe care au avut curajul sau nebunia de a-și realiza singuri o lucrare deosebită, originală.Magazinele sunt pline de oferte de vopsele lavabile de ultimă generație care promit ca vor rezista perfect vreme îndelungată în condiții de umiditate crescută și la temperaturi înalte, că vor face față cu brio stropirilor accidentale cu diverse produse cosmetice sau de curățenie. Din nefericire nu întotdeauna este așa. Noroc că și în materie de placări pereți baie există numeroase variante: faianță, marmură, tapet, chiar și lambriuri speciale din lemn rezistent la apă. Cu toate acestea, niciun material utilizat la decorarea băii nu poate rivaliza cu niște panouri de sticlă decorativă inspirat alese.

Sticla sub formă de panouri protejează perfect pereții împotriva mucegaiului dacă sunt corect montate.

Pereți decorativi din panouri de sticlă pentru băile moderne

Sticla decorativă a devenit în ultima perioadă din ce în ce mai utilizată în camerele de baie contemporane sub formă de panouri decorative, indiferent că vorbim de sticlă mată, colorată sau imprimată după dorințele clienților.

Găsim acum panouri decorative din sticlă în băile rezidențiale în spatele chiuvetei, a dulapurilor, prinse de pereții din zona căzii și/sau cabinei de duș. Ele pot îmbrăca parțial sau total încăperea respectivă, de la podeaua de gresie sau marmură și până la tavan. Instalarea panourilor de sticlă este simplă, deoarece ele au o greutate mică și, din multe puncte de vedere, această operațiune se aseamănă cu aceea de montare a unor oglinzi de dimensiuni mari pe pereți.

Avantajul esențial pe care un panou decorativ de sticlă pentru baie îl oferă este acela că este fabricat dintr-o singură bucată, așa încât microbii și murdăria nu îl pot penetra.

Panourile decorative cu modele geometrice, florale sau cu diverse printuri personalizate, în afară de faptul că se montează extrem de ușor, mai au și marele avantaj că transformă radical baia în care sunt montate, indiferent de dimensiunile acesteia. Combinate cu niște picturi realizate pe bucăți mai mici de sticlă, cu oglinzi cu dimensiuni diverse, pot să formeze ansambluri optice de mare efect.

O altă variantă de amenajare interioară a băii este alăturarea unor panouri de sticlă decorativă de plăci de faianță atent alese. Chiar dacă modelul panoului de sticlă decorativ este foarte realist, el poate să devină și mai pregnant dacă se alege o gresie pentru placarea podelei de aceeași nuanță cu una de bază prezentă pe panourile montate în baie, ori din contră, pentru o culoare contrastantă, care pună pereții în valoare. Alegerea unor panouri de sticlă de dimensiuni mai mici combinate într-un ansamblu mai mare pot să facă o baie să pară mai spațioasă și mai aerisită.

Panourile de sticlă decorativă cu printuri florale sunt o alegere fericită pentru decorarea băilor, dar nimic nu poate să egaleze o imagine imprimată pe sticlă care să te ducă cu gândul la o vacanță exotică pe malul mării. Dacă aceste panouri special decorate se completează și cu o gresie de culoarea nisipului, efectul va fi deplin.

Așadar, merită să vă gândiți la folosirea acestor elemente speciale de amenajări interioare pentru spațiile rezidențiale, dar și office. Chiar sunt spectaculoase.

Aboneaza-te la newsletter pentru sfaturi utile si idei creative! [mc4wp_form id=”3273″]