Foloseste timpul in favoarea ta!

Dezvoltare Personala

Timpul este o resursă limitată pentru om. Orice dorim să facem, cere timp înainte de orice altceva. Timpul poate fi aliatul sau inamicul nostru, în funcție de obiceiurile pe care le avem. Cu siguranță ai simțit și tu că aceleași 8 de ore au o cu totul altă valoare atunci când ești în vacanță, față de perioadele de muncă plictisioare la birou.

Timpul are valoare diferită pentru fiecare dintre noi, deci este de multe ori alegerea noastră să facem din timp un aliat al nostru, și nu un dușman!• Ce valoare are 1 an? – Întreabă un student care nu a reușit la admitere.
• Ce valoare are 1 lună? – Întreabă o mama care a născut un copil prematur.
• Ce valoare are 1 săptamâna? – Întreabă redactorul unui săptamânal.
• Ce valoare are 1 zi? – Întreabă un angajat care are copii de hrănit.
• Ce valoare are 1 oră? – Întreabă doi îndrăgostiti care așteaptă sa se întâlnească.
• Ce valoare are 1 minut? – Întreabă o persoană care a pierdut trenul.
• Ce valoare are 1 secundă? – Întreabă un conducător auto care tocmai a avut un accident.
• Ce valoare are 1 miime de secundă? – Întreabă un alergător care a câștigat medalia de argint.

Orice secundă contează, orice minut….Tu poți să-ți gestionezi timpul și energia cu înțelepciune pentru a te bucura din plin de viață, de anii pe care îi ai de trăit! Primul pas pentru a-ți gestiona mai bine timpul este să ai o percepție reală asupra lui. Să îți faci un program, să urmărești ora cu un ceas pe care îl ai tot timpul la îndemână și să conștientizezi cum îți petreci fiecare oră, sunt primele etape.

Ne plângem frecvent că nu avem timp să facem ceea ce ne dorim, când de fapt, nu am timp înseamnă că acele lucruri nu sunt cu adevărat importante pentru mine! Ne folosim de timp ca să mascăm lipsa noastră de implicare sau de eficientă.

Curs online de Managementul Timpului

Atunci când preluam controlul vieții noastre, când alegem să trăim cu sens și să muncim pentru obiectivele noastre, timpul va deveni aliatul nostru. Dacă vrei să avansezi în carieră, pe lângă cunoștințe și abilități, ai nevoie și de timp ca să aplici cele învățate. Atunci când folosești înțelept fiecare moment, timpul devine aliatul pentru pentru a avansa în carieră.

Dacă vrei să îți lansezi o afacere cu bani puțini, timpul lucrează în favoarea ta, în sensul că te vei putea mișca repede pentru a răspunde clienților, vei fi mai flexibil decât companiile mai mari și vechi pe piață. Timpul scurt de răspuns va deveni un atu pentu afacerea ta, deci și pentru tine!

Dacă vrei să îmbătrânești activ, timpul nu mai este un inamic, ci un partener de drum. Anii trec, însă ține de fiecare dintre noi cum alegem să îi petrecem și cum alegem să îmbătrânim!

Tic Tac, Tic Tac…. Timpul trece! Tu trăiești fiecare zi așa cum meriți? Te bucuri de fiecare moment? Faci ce îți place? Iubești cât ai dori? Te distrezi ?

Tic Tac, Tic Tac …. Fă din timp un aliat!
Daniela Irimia, trainer pentru dezvoltare personală

PS: Aboneaza-te la newsletter si primesti GRATUIT, Ghidul de Comunicare Asertiva.

[mc4wp_form id=”3273″]