Cum gasesti locuri de munca prin intermediul site-urilor de joburi

Cariera

locuri de munca

Fie ca esti student, masterand, absolvent, cu experienta sau fara, cu totii cautam la un moment dat un internship sau un job. In Romania si in strainatate, ne vin in ajutor o serie de site-uri de joburi, unde putem gasi o varietate de locuri de munca si resurse pentru cariera.

Cautarea si gasirea unui job este un proces destul de simplu in zilele noastre, fata de efortul depus al celor care isi cautau un loc de munca acum douazeci de ani. Cel putin din punct de vedere tehnic.

Avand in vedere evolutia social media si schimbarea modului de comunicare, modelul traditional de site de joburi a disparut din peisaj, in masura in care n-au reusit sa se reinventeze.

La noi, lucrurile nu au ajuns inca atat de departe. Cu siguranta ca primul impuls, atunci cand ai nevoie de un job nou sau pur si simplu cand vrei sa afli cum mai este piata muncii, este sa te “plimbi” putin (sau mai mult) pe site-urile de joburi disponibile. Pentru a face acest periplu cat mai eficient, le-am selectat pe cele asupra carora credem noi ca merita sa te opresti.

In lista pe care o oferim, vei vedea cele mai mari site-uri de joburi care ofera locuri de munca in Romania, in strainatate, joburi pentru studenti dar si joburi pe domenii (IT, marketing, media, freelancing si financiar).

Locuri de munca in Romania

Ejobs.ro

Siteul eJobs este cel mai vizitat website de locuri de munca din Romania. La ora actuala sunt publicate peste 13000 de locuri de munca din tara si peste 2400 din strainatate.

Pe langa o multitudine de joburi atat din tara cat si din strainatate, acesta contine articole despre cum sa te prezinti la un interviu, tips&tricks pentru redactarea CV-ului sau exemple de scrisori de intentie. Totodata, siteul contine informatii despre domenii precum marketing, vanzari, resurse umane, advertising, public relations, business skills.

Bestjobs.ro

Acest site se afla pe locul doi ca trafic dupa eJobs. Ceea ce este specific la BestJobs este ca iti ofera o aplicatie Android pentru a vedea locurile de munca disponibile si pentru a aplica direct de pe telefonul mobil. Pentru a aplica la un job, trebuie sa iti faci CV online, nu poate fi importat din calculator. Pe baza unei sume de bani iti poti face CV premium. Acest tip de CV te ajuta sa fii printre primii candidati vazuti de recrutori, cand aplici la un job sau cand te cauta in baza de date.

Hipo.ro

Hipo.ro este poate cel mai bogat website din punct de vedere al resurselor oferite.

Acesta se adreseaza in mare parte celor aflati la inceput de drum, precum studentii ce cauta stagii de practica. Exista o sectiune speciala pentru acestia, cu o oferta foarte bogata de programe de trainee si internshipuri, dar si o subsectiune cu  ultima sansa sa aplici.

ListeLocurideMunca.ro

Platforma online www.listelocuridemunca.ro  se prezinta utilizatorilor sai intr-o interfata simpla si intuitiva. Aceasta are dublu rol, acela de a ajuta atat candidatii, dar si angajatorii in a promova cererea, respectiv oferta locurilor de munca. Poti sa incarci un VIDEO CV, poti primi recomandari de la angajatori si colegi pentru a atrage atentia angajatorilor. In plus este singurul portal care iti recomanda si cursuri de calificare in functie de job-ul pe care il cauti, astfel incat sa te angajezi mai repede.

Myjob.ro

Pe MyJob poti sa incarci CV-ul din calculator. Totodata exista optiunea de a-ti trimite CV-ul instant la 400 companii, contra cost. Te poti abona sa primesti o alerta pe adresa ta de e-mail imediat ce apar locuri de munca conform criteriilor tale.

Locuri de munca in functie de domeniu sau specialitate         site de joburi

Joobs (IT) www.joobs.ro
Job in Marketing www.jobinmarketing.ro
Joburi in Media www.adjobs.ro
Freelancing www.freelancer.com/
Joburi in Finante www.financeprofessionals.ro

Job-uri in start-up-uri – https://jobssup.com/

Locuri de munca dedicate special pentru studenti
Job studenti www.jobstudenti.ro
Student CV www.studentcv.ro
Work & Travel www.worktravel.ro

Pentru cei care doresc sa profeseze in strainatate, iata o lista de siteuri unde pot cauta locuri de munca.
www.careersinternational.com
www.eurojobs.com
www.goinglobal.com
www.overseasjobs.com

Acest proces tine, insa, de fiecare dintre noi si se bazeaza pe mai multi factori printre care: motivatia pe care o avem, perseverenta cu care cautam si aplicam, oportunitatile din piata, deciziile pe care le luam in functie de ofertele primite etc.

Dupa ce ai trimis CV-ul tau catre angajatori, trebuie sa inveti si cum sa te prezinti la un interviu de angajare pentru a-ti maximiza sansele de a fi recrutat.

2 thoughts on “Cum gasesti locuri de munca prin intermediul site-urilor de joburi

Comments are closed.