aplica la job-uri dupa interviu

Continua sa aplici pentru joburi si dupa un interviu bun

Cariera

aplica la job-uri dupa interviu

Tocmai ai fost la un interviu de angajare grozav, unde te-ai inteles de minune cu interviatorul si esti aproape sigur ca ai primit job-ul respectiv. Care e urmatorul pas? Daca crezi ca trebuie sa stai si sa astepti sa fii sunat, te inseli. Chiar daca esti increzator in faptul ca ai primit slujba, nu ar trebui sa incetezi cautarea unui job decat in ziua in care te duci la munca pentru prima data. Citeste in continuare motivele pentru care trebuie sa faci asta:

S-ar putea sa nu primesti job-ul. Chiar daca interviul a decurs minunat, este posibil ca firma sa vada mai multi candidati si unul dintre ei sa fie mai calificat decat tine. Chiar daca tu si persoana cate ti-a luat interviul de angajare v-ati inteles bine, slujba ta nu e sa fii placut, ci sa muncesti, iar interviatorul poate da jobul altei persoane, chiar daca pe tine te-a placut mai mult.

S-ar putea sa astepti mult timp. Fiecare companie are metode diferite de recrutare, iar tu ai putea sa candidezi pentru un job care trebuie ocupat imediat sau peste cateva luni. Daca trebuie sa astepti pana la cateva luni sa fii sunat inapoi, trebuie sa ai un plan de rezerva, mai ales daca nici nu esti ales pentru respectiva pozitie. Foloseste-ti timpul in mod intelept si aplica pentru alte slujbe.

Continua pentru ca te descurci grozav. Daca ai avut un interviu foarte bun, asta inseamna ca esti intr-o perioada buna, deci profita de acest lucru la alte interviuri. Cand esti fericit, plin de energie si cu o atitudine pozitiva angajatorii sunt mai tentati sa iti dea o sansa.

S-ar putea sa gasesti o oportunitate mai buna. Chiar daca job-ul pe care il vrei este unul bun, exista altele si mai bune pe care le poti rata daca nu continui sa mergi la interviuri.

Asteptarea poate fi agonizanta. Este foarte neplacut sa astepti mult timp pentru ceva si sa tresari de cate ori suna telefonul. Daca mergi la alte interviuri poti uita de acest stres si poti gasi ceva de facut astfel incat sa nu te ingrijorezi prea tare asteptand.

Nu miza totul pe o carte. Nu ar trebui sa-ti bazezi tot viitorul pe un singur job. Intotdeauna exista posibilitatea ca cineva este mai bun decat tine, asa ca ar trebui sa ai si alte optiuni in caz ca prima cade. Sa te bazezi pe un singur lucru este o idee proasta in general, asa ca nu o face in ceea ce priveste locul de munca.

Un loc de munca bun nu se castiga usor iar un profesionist adevarat stie ca nu trebuie sa renunte niciodata. Succesul in cariera se obtine cu multa munca si perseverenta. Noi te incurajam sa gandesti pozitiv dar sa te si pregatesti temeinic citind carti profesionale, mergand la cursuri si evenimente de networking la care poti intalni oameni exceptionali.