comportament toxic

Comportamente toxice care ii indeparteaza pe ceilalti

Relatii

comportament toxic

Nimeni nu este perfect, si cu totii ne comportam uneori in moduri toxice care ii fac pe cei din jur sa nu ne mai placa, cel putin pe moment. Totul este sa gasesti un echilibru, sa fii constient de astfel de comportamente si sa nu le lasi sa iasa la iveala decat rareori.

Indiferent daca un comportament toxic este regula de baza pentru tine, sau o intamplare izolata, este important pentru fericirea si succesul tau sa recunosti ca te porti intr-un mod negativ si sa incerci sa schimbi acest comportament.

Cele mai toxice comportamente care ii indeparteaza pe cei din jur:

Esti invidios. Putina invidie e constructiva, insa trebuie sa stii sa te opresti si sa apreciezi ce ai tu, nu altcineva. Nu e nimic pozitiv la mentalitatea “sa moara capra vecinului”, pentru ca singura persoana cu care ar trebui sa concurezi esti tu, sa vrei sa devii tu din ce in ce mai bun, sa privesti inainte pe drumul tau, nu al altcuiva.

Iei totul prea personal. Este dificil sa fii in preajma cuiva care considera ca tot ceea ce faci este un afront direct la persoana lui, mai ales ca mai tot ceea ce oamenii spun si fac ii priveste mai mult pe ei, decat pe tine. Reactiile oamenilor la tine au o legatura mai mare cu perspectivele si experientele lor, ceea ce nu inseamna ca ar trebui sa ignori tot feedbackul primit. Dar ar trebui sa fii constient ca adesea suntem raniti si dezamagiti pentru ca luam lucrurile in mod prea personal, si ar trebui sa nu lasam ca opiniile altora despre noi sa ne influenteze atat de mult.

Citeste mai multe despre Relatiile toxice

Faci pe victima. Daca tu te consideri o victima, nu vei gasi puterea de a prelua controlul asupra vietii tale, un comportament extrem de toxic. Cand vei refuza sa te plangi si vei renunta sa te vezi ca lipsit de aparare, vei descoperi ca in realitate esti mai puternic decat ti-ai imaginat.Tii de sentimentele negative. Una dintre cele mai grele lectii in viata e sa renunti la anumite lucruri si sentimente, fie ca e vorba de vina, furie, dragoste sau pierdere. Schimbarea este dificila, dar cateodata este cea mai buna modalitate de a inainta si de a renunta la trecut. Trebuie sa te distantezi emotional de lucrurile care au insemnat mult pentru tine, ca sa poti sa lasi trecutul in urma.

Gandesti negativ. Este greu sa fii in preajma oamenilor care au in mod constant o atitudine negativa, pentru ca acestia refuza sa vada partea buna a lucrurilor fara sa inteleaga cum dintr-o situatie proasta poate iesi un lucru pozitiv, o lectie importanta de invatat. Sa gandesti negativ nu inseamna sa fii pesimist, ci sa fii convins ca tot ce se intampla e negativ si impotriva ta, un mod de viata pe care ar trebui sa-l schimbi ca sa fii fericit.

Nu iti controlezi sentimentele. Nimanui nu-i place sa fie langa persoane care izbucnesc de furie sau incep sa planga la cel mai mic semn de necaz, deci incearca sa nu fii acea persoana. Daca simti ca ai probleme sa iti controlezi sentimentele, s-ar putea sa ai nevoie de ajutor specializat care sa te ajute sa le intelegi, sa descoperi care este cauza lor si cum sa le faci fata. O perspectiva noua asupra problemei poate face minuni.

Tu cate din aceste comportamente mai ai si pe care ai reusit sa le depasesti?
Aboneaza-te la newsletter pentru gandire pozitiva

[mc4wp_form id=”3273″]

2 thoughts on “Comportamente toxice care ii indeparteaza pe ceilalti

Comments are closed.