Cei doi pasi spre implinirea personala!

Dezvoltare Personala

cum sa te simti plinit

Ti se intampla adesea sa te uimeasca cineva cu o realizare mai mare decat te asteptai? Ti se intampla chiar sa invidiezi acea persoana? Ai vrea si tu sa ai succes, fericire, implinire, iubire, armonie?

 

Ei bine, acum este timpul sa te gandesti serios la acest aspect, la cum poti ajunge si tu sa realizezi ceea ce-ti propui, astfel incat la randul tau sa devii sursa de inspiratie pentru ceilalti.
Dezvoltarea personala este in mainile fiecaruia, asa ca doar tu poti face schimbarea in bine pe toate planurile, profesional, personal sau spiritual.

1. Alege sa ai ganduri pozitive si stari pozitive pentru a putea vedea oportunitatile care uneori chiar striga dupa tine, sa le simti si sa le iei in seama.

Nu stii cum sa faci asta? Iti recomand doua remedii: mai intai, straduieste-te sa zambesti, sa te simti bine, sa murmuri o melodie draga tie, sa privesti o poza cu cineva drag, sa gandesti pozitiv… pentru ca apoi sa te comporti ca si cum ai fi fericit deja. Acestea te predispune la fericire.

– Scrie pe o coala de hartie cel putin 10 lucruri care te fac sa te simti fericit si pe care poti sa ti le amintesti cu usurinta atunci cand vrei sa ai o stare de fericire.
– Si pe o alta coala descrie in cat mai multe amanunte comportamentele tale din patru situatii separate in care ai fost fericit.

William James spunea se pare ca actiunile se subordoneaza sentimentelor, dar de fapt actiunea si sentimentul se imbina; si controland actiunea, care este sub controlul imediat al vointei, esti capabil sa controlezi si sentimentul, care nu e produs de vointa.
Orice om cauta fericirea si exista o singura cale de a o gasi. Prin controlul asupra propriilor ganduri. Fericirea nu depinde de factori externi ci de conditiile dinauntrului tau.Nu ce ai, cine esti sau ce esti te fac fericit sau nefericit. Ci cum privesti aceste date! Priveste-le pozitiv, in facoarea ta si cu multa deschidere. Si uite asa ai obtinut o reteta simpla de a avea ganduri si stari pozitive.

2. Descopera-ti scopul in viata, da atentie valorilor care te conduc si scrie-ti misiunea sau viziunea asupra vietii.

Acestea iti ofera bornele de ghidaj in drumul vietii tale si odata descoperite si asumate de tine insuti, calea iti devine mai lina si mai clara. Asa iti poti construi fiecare pas, deoarece stii incotro te indrepti: scopul vietii tale si ce anume te ghideaza: valorile tale.

Acestea fiind completate de o declaratie scrisa a viziunii si misiunii vietii tale.
Scopul vietii tale sau telul vietii tale iti ofera o temelie pentru valorile, viziunea si obiectivele tale, telul iti defineste unicitatea in lume si da sens vietii si faptelor tale. Raspunde acum la urmatoarele intrebari:
– Care este sensul vietii tale?
– Ce iubesti cu adevarat in viata?
– Ce te face sa te simti o fiinta vie?

Si acum intreaba-te cum traiesti in concordanta cu telul vietii tale si daca te apropii de ceea ce vrei sa devii.Valorile sunt esenta personalitatii si joaca un rol foarte important in comportamentul tau, ele vin din interior si le urmezi instinctiv, te calauzesc, te motiveaza si iti determina alegerea carierei, partenerului sau prietenilor.

Gandeste-te la trei persoane care ti-au influentat viata…Ce valori ti-au ramas de la ele?
Gandeste-te la trei carti, filme sau citate care iti plac… Ce valori ti-au ramas de la ele?
Viziunea iti aduna laolalta identitatea, convingerile, valorile si actiunile. Viziunea este succesul pe care il vei avea in viata si este imaginea ta de a fi, iti da sens, te defineste si te directioneaza. Viziunea se obtine printr-un proces, nu este genetica.
Iti multumesc pentru ca te-ai oprit din drumul tau si ai citit aceste randuri prin care poti incepe sa schimbi ceva ACUM…  si daca vrei sa imparti fericire, iubire si acceptare da un share sau like.
Un articol de Loredana Latis
Gandeste-Pozitiv! Aboneaza-te la newsletter pentru alte articole interesante