beneficii yoga, sport yoga, practicare yoga, avantaje yoga

Beneficiile practicarii de yoga

Sanatate

beneficii yoga, sport yoga, practicare yoga, avantaje yogaYoga este o modalitate excelenta prin care it poti lucra flexibilitatea si forta. In plus, contrar opiniei destul de raspandite ca trebuie sa poti sa-ti pui picioarele dupa cap, oricine poate practica yoga.

Exista mai multe tipuri de yoga.

Unele tipuri urmaresc sa te relaxeze, altele promoveaza miscarea, in timp ce altele se focuseaza pe invatarea a anumite pozitii si pe respiratie, si toate au beneficiile lor.

Yoga pentru flexibilitate

Pozitiile pe care le inveti la yoga te ajuta pentru ca iti intind muschii, asadar te misti mai bine si sa te simti mai putin incordat sau obosit. Indiferent de ce nivel de yoga practici, beneficiile se vor face simtite repede; conform unui studiu, oamenii isi imbunatatesc flexibilitatea cu 35% dupa 8 saptamani de yoga.

pozitii yoga, beneficii yoga

Devii puternic

Unele stiluri de yoga sunt foarte fizice, si te ajuta sa-ti imbunatatesti tonusul muscular, insa mai toate felurile te ajuta sa devii mai puternic si sa ai o rezistenta mai mare.

Pozitiile de yoga, facute asa cum trebuie, iti lucreaza toti muschii corpului, incepand de la brate, abdomen, spate, picioare.

Ai o postura mai buna

Atunci cand ai mai multa forta si esti mai flexibil, si postura ta se imbunatateste. Astfel, dupa cateva sedinte de yoga o sa-ti fie mai usor sa stai drept si vei observa mai usor cand ai o postura proasta a corpului, ca sa poti sa o corectezi.Inveti sa respiri

Yoga necesita de obicei sa fii atent la respiratia ta, lucru care te ajuta sa te relaxezi. Cateodata, poti invata chiar tehnici specifice de respiratie.

Te ajuta sa te simti mai calm

Dupa o sedinta de yoga te vei simti mai putin stresat si mult mai relaxat. Unele stiluri de yoga folosesc chiar tehnici de meditare care te ajuta sa-ti calmezi mintea. Descopera mai multe tehnici de relaxare si beneficiile aduse sanatatii!

Yoga este buna pentru inima

Si nu doar in sensul ca iti va face placere sa o practici! Este stiut ca yoga iti reduce presiunea sangelui si incetineste ritmul inimii, adevarate beneficii pentru oamenii cu presiune mare a sangelui sau cu boli de inima. In plus, yoga iti imbunatateste si functionarea sistemului imunitar.

Tu ai facut vreodata yoga? Citeste si 10 motive pentru care sa faci cursuri de yoga.

Gandeste-Pozitiv! Aboneaza-te la newsletter pentru alte articole interesante

[mc4wp_form id=”3273″]