8 motive sa investesti in cursuri de dezvoltare personala

Cariera

Cursurile de dezvoltare personala sunt la moda. Firmele ofera angajatilor cursuri de dezvoltare de abilitati, programe de wellbeing pentru ca ei sa fie mai fericiti si relaxati…. totul pentru ca EI, OMAMENII….sa fie mai productivi. Pentru ca in ziua de azi, a fi productiv si fericit au devenit nevoi de baza ale societatii. Traim mai mult, nevoile de adapost, hrana si siguranta sunt acoperite, asa ca varful piramidei lui Maslow isi cere drepturile. Avem nevoie de autorealizare si stima pentru a fi fericiti.

Eu promovez educatia si dezvoltarea personala si profesionala din 2010, prima data printr-un portal de cursuri, apoi din 2013 prin acest site si prin trainingurile pe care le sustin, iar de anul trecut, prin cursuri online de dezvoltare personala. Voi continua sa sustin asta pentru ca am vazut beneficiile la sute de oameni cu care am lucrat.  Acum vreau sa iti explic care sunt principalele motive pentru care merita sa investesti in cursuri de dezvoltare personala.

8 motive sa investesti in cursuri de dezvoltare personala

1. Cursurile de dezvoltare personala sunt in primul rand, despre tine. Deci participarea in sine este un proces de educatie. Inveti mai multe despre tine, punandu-te in contexte diferite. In plus, inveti sa te cunosti mai bine, sa te apreciezi si sa crezi ca poti deveni cea mai buna versiune a ta.

2. Daca alegi cursuri si workshop-uri „in sala” , schimbul de experienta cu ceilalti participanti este de real folos. Este o alta experienta de viata, indiferent care este tema cursului. Intrand in contact cu oameni care au aceleasi nevoi de dezvoltare ca si tine, te motiveaza si se inspira.

3. Cursurile online de dezvoltare personala sunt mai flexibile ca si timp si loc si iti ofera intimitatea de care, poate, ai nevoie. In plus, unele iti ofera acces nelimitat, ceea ce inseamna ca poti relua de oricate ori ai nevoie informatia prezentata.

Descarca curs – Comunicare Asertiva

4. Cursurile de dezvoltare personala te ajuta sa iti dezvolti abilitati precum comunicarea asertiva, gestionarea timpului, managementul conflictelor sau crearea unui prime impresii bune. Si toate aceste abilitati sunt esentiale pentru orice cariera de succes.

5. Cursurile de dezvoltare personala sunt practice pentru ca ceea ce inveti iti este util in toate aspectele vietii, de la avansarea in cariera pana la a avea relatii mai bune cu familia si prietenii. Iar cum dezvoltarea personala este un proces, cursul nu se termina atunci cand iesi din sala de curs sau ai inchis cursul online.

6. Increderea in sine se mentine prin educatie si formare continua. Iar cursurile, programele de training si sedintele de consiliere te ajuta sa ramai pe panta ascendenta a dezvoltarii. Increderea in sine se sprijina pe valoarea neconditionala si iubire, insa este desavarsita de educatie!

7. Cursurile de dezvoltare personala sunt placute si motivationale, tocmai pentru ca vorbesc despre tine. Acestea sunt personalizate si te pun sa faci singur exercitii si aplicatii care sa te sustina in procesul de invatare si crestere.

8. Investitiile financiare sunt inca mici fata de alte activitati care nu iti aduc nici 10% din beneficiile si satisfactiile unui program de dezvoltare personala. De exemplu, eu am cursuri in format pdf, sinteza a zeci de carti si ore de studiu, la 39 de lei. Costa cat o pizza! Sau un curs in sala, 4 sau 8 ore de training interactiv, aplicat si distractiv costa cat un bilet la concert . Fiecare face insa alegerile in functie de prioritatile personale. Eu sper ca tu sa pui pe primul loc educatia si dezvoltarea ta.

Sunt curioasa tu ce beneficii ai avut prin participarea la cursuri si workshop-uri? Fie ele profesionale sau de dezvoltare personala. Lasa-mi te rog printr-un comentariu.

Multumesc,

Daniela Irimia, trainer de comunicare