femei care investesc

8 motive pentru care femeile sunt bune investitoare

Educatie Financiara

femei care investesc

De-a lungul timpului barbatii s-au ocupat de situatia financiara a familiei, ei au lansat cele mai multe afaceri si au facut investitii mai mult sau mai putin profitabile. Exista inca mitul cum ca barbatii sunt mai buni la investitii decat femei, ca ei au curajul sa riste si astfel castiga mai multi bani.

Cu toate astea, noi vrem sa explicam de ce femeile sunt bune investitoare, daca isi fac curaj sa abordeze acest subiect. Pentru a obtine independenta financiara, orice femeie ar trebui sa aiba grija de banii ei si sa face investitii si economii .

Citeste in continuare 8 motive pentru care femeile sunt bune investitoare

1. Femeile investitoare nu se tem sa spuna “nu stiu”

Cel mai mare avantaj pe care il au femeile atunci cand fac investitii este faptul ca nu se tem sa spuna “nu stiu”. Sunt mult mai dispuse sa puna intrebari si sa recunoasca atunci cand nu inteleg ceva. Si asta le ajuta sa invete mai mult si mai repede.

2. Femeile investitoare nu se tem sa ceara ajutorul

Legat de prima observatie, femeile pun intrebari atunci cand nu stiu ceva. Spre deosebire de barbati, ele cer ajutorul celorlalti. Astfel femeile investitoare invata in permanenta ceva nou si nu mai pierd timp pretios “cautand” singure raspunsul.3. Femeile sunt foarte bune cumparatoare

Majoritatea femeilor se pricep la cumparaturi. Doar exerseaza asta in fiecare sesiune de shopping. J Dar ce legatura are asta cu investitiile? Femeile stiu unde sa gaseasca chilipiruri. Iar o investitie buna este atunci cand cumperi ceva sub valoarea reala si vinzi apoi mai scump.

4. Femeile isi fac temele/ se pregatesc

In general femeile isi fac bine temele. Ele nu se arunca asupra unui “pont” fara sa-l verifice inainte de a investi. Femeilor  investitoare nu le sta in fire sa cumpere pe loc ceva; ele fac o tranzactie doar daca aceasta pare rezonabila.

5. Femeilor investitoare nu le place riscul

Statisticile au aratat ca femeile au o anumita aversiune fata de riscuri. Dar asta nu este o piedica. Din contra, atunci cand unei femei investitoare i se pare o afacere riscanta, cerceteaza mai bine conditiile tranzactiei si asta ii asigura de obicei si succesul.

Citeste 7 Strategii financiare pentru Femeia Independenta!

6. Femeile sunt mai putin orgolioase

Speram sa nu se supere barbatii pe noi, insa femeile nu sunt atat de egocentrice cand investesc. Ele sunt foarte pragmatice si calculeaza exact rentabilitatea investitiilor. Femeile nu se lauda cu investitiile lor, doar cu profitul obtinut.

7. Femeile se implica emotional si obtin rezultate mai bune

Femeile au tendinta de a se ingriji mai bine de investitiile lor. Ele se implica emotional si au grija si la latura “umana” a fiecarei tranzactii. Creaza legaturi cu alti investitori, brokeri si parteneri de la care pot obtine informatii pretioase. Si informatia iti aduce un avantaj in investitii.

8. Femeile invata cu folos de la alte femei

Femeile impartatesc intre ele ceea ce stiu. Din acest motiv este indicat sa aveti un grup de alte investitoare cu care sa va sfatuiti pentru a obtine impreuna rezultate mai bune. Daca o femeie afla o metoda care da rezultate o impartaseste si cu prietenele ei.

Tu ai facut vreo investitie? Cand iti faci curaj sa incepi?

Te invit pe FemeiaIndependenta.ro pentru mai multa inspiratie pentru femei!