cum sa imbunatatesti casnicia

Cum sa iti imbunatatesti casnicia

Relatii

cum sa imbunatatesti casnicia

Cu timpul relatiile si casniciile se racesc. Important este sa luam masuri la timpul potrivit.

O escapada romantica nu este singura modalitate de a reaprinde scanteia in casnicia ta. De asemenea, exista optiunea de a merge la un terapeut  daca sunteti in dezacord cu privire la aspecte-cheie ale relatiei. Anumite obiceiuri de zi cu zi va pot  aduce mai aproape, desi  nu iti dai inca seama de asta. Citeste in continuare aceste sapte sfaturi simple si surprinzatoare care te vor ajuta sa readuci pasiunea in casnicie.

7 sfaturi surprinzatoare pentru a imbunatati casnicia:

1. In relatiile sexuale conteaza cantitatea. Cand sotii nu au relatii sexuale in mod regulat pot pierde conexiunea fizica. Sexologii si terapeutii pentru relatii reusite recomanda sa luati in calcul contactele sexuale scurte si intense si sa nu aveti asteptari ca tot timpul sa va iubiti pasional toata noaptea. Orice apropiere fizica intensa poate revigora o relatie care devine monotona.

2. Scrieti despre certurile voastre. Un studiu a demonstart ca acele cupluri care scriu de 3 ori pe an despre discutiile si problemele avute in relatie, ajung sa aiba relatii mai armonioase. Asta pentru ca scrisul ii ajuta sa vada mai obiectiv ce s-a intamplat si sa inteleaga mai bine  punctual de vedere al celuilalt. Incercati  si voi!

3. Imbratisari 2 minute pe zi si sarutari minim 30 secunde. De multe ori sarutarile si imbratisarile devin mecanice si rapide. Si atunci acest contact nu mai are acelasi efect asupra relatiei. Prelungeste mai mult aceste momente pentru a intensifica contactul fizic si sentimentele de apartenenta.

4. Faceti o plimbare. Atunci cand aveti de luat o decizie, este bine sa mergeti la o plimbare si sa discutati in timp de mergeti. Mersul unul langa altul pe jos in aceeasi directie va poate ajuta sa simtiti  ca si cum sunteti  in aceeasi echipa si doriti  acelasi rezultat. Gestul de a merge fata de a sta unul in fata celuilalt duce la o sincronizare mentala de cooperare, in aceeasi directie si nu o confruntare daca ati sta unul in fata celuilalt.

5. Stati unul langa altul la restaurant. Ati fi tentati sa stati unul in fata celuilalt insa aceasta este o pozitie de confruntare. Pana la urma asta este pozitia de la un interviu de angajare. Alegeti o pozitie apropiata. In felul asta puteti sa va atingeti mai usor pe sub masa si este o pozitie mult mai intima.

6. Noteaza toate gesturile frumoase pe care le face partenerul pentru tine. De multe ori micile atentii trec neobservate in relatiile de casatorie. Poate ti-a adus flori fara nici un motiv, a spalat el vasele sau ti-a facut un compliment. Noteaza toate aceste gesturi pentru a nu pierde din vedere implicarea lui. Te vei simti recunoscator pentru fiecare gest de iubire si ii vei arata si partenerului ca apreciezi toate astea.

7. Priviti impreuna filme romantice. Din cand in cand vizionarea unor filme despre relatii si discutarea acetora poate tine loc de terapie. Discutati personajele si cum ati fi actionat voi in locul lor. E posibil sa discutati mai obiectiv chiar despre relatia voastra.

Citeste si Invata sa ceri pentru a avea o relatie de cuplu armonioasa

Tu ce alte metode folosesti pentru a mentine pasiunea aprinsa in relatia cu persoana iubita?