10 pasi pentru rezolvarea unei probleme personale

Dezvoltare Personala

Cu totii avem uneori probleme, fie ca sunt mai mari sau mai mici. Unii dintre noi par totusi ca se descurca mult mai bine in gestionarea situatiilor stresante si trec mai usor peste probleme mari, pe cand altii, la cea mai mica problema au reactii exagerate. Cunosti si tu persoane care transforma probleme minore in adevarate catastrofe?

Diferenta dintre cele doua categorii de oameni este data de modul in care ei gandesc. Diferanta intre a gandi pozitiv si a gandi negativ este mare si se observa foarte bine in nivelul de stres si de stima de sine a fiecaruia. Eu abordez probleme lejer si pozitiv si acum iti ofer si tie aceste strategii. Unele sunt completate cu idei din cartea lui Normal Vincent Peal – Forta gandirii pozitive , o carte cu care rezonez foarte bine si pe care ti-o recomand.

10 strategii prin care sa iti rezolvi mai usor problemele personale:

1. Crede ca orice problema are o solutie. Pana la urma, asta este adevarul. In afara de „lupta finala” – moartea, toate au o rezolvare.

2. Pastreaza-ti intotdeauna calmul. Tensiunea blocheaza puterea gandirii si creierul nu poate sa opereze eficient in conditii de stres. Trateaza lejer orice problema.

3. Nu cauta un raspuns cu orice pret. Unele lucruri iti vor arata raspunsul dupa mult timp. Pastreaza-ti mintea relaxata pentru a gasi solutii, nu explicatii.

4. Pune cap la cap toate faptele cat de impartial, impersonal si cu disceramant poti pentru a avea claritate. Daca nu poti singur, apeleaza la un consilier/ terapeut care sa te indrume.

5. Pune pe hartie cele intamplate. Acest lucru iti limpezete gandirea si te ajuta sa te detasezi de problema si sa vezi solutiile intr-un mod obiectiv.

6. Roaga-te pentru rezolvarea problemei tale. Roaga-te la Dumnezeu (daca crezi in el) sau roaga-te Universului sa iti dea energie si intelepciue sa treci cu bine peste provocarea pe care o ai.

7. Cauta indrumare si ajutor. Fie ca ceri ajutor familiei, prietenilor sau unui terapeut, orice sprijin este binevenit.

8. Ai incredere in discernamantul si in intuitia ta. La problemele tale tot tu vei gasi cea mai buna rezolvare.

9. Lasa-ti subconstientul sa lucreze asupra problemei. Nu te gandi tot timpul la problema. De multe ori, mintea constienta se invarte in cerc iar solutiile apar cand esti relaxat, cand dormi sau faci dus. In momentele de relaxare si de rugaciune/ meditatie subconstientul iti comunica ceea ce este cu adevarat important pentru tine.

10. Fii recunoscator pentru experienta si lectia invatata. Eu cred ca nimic nu e intamplator si „probleme” sunt niste lectii de viata. Totul se intampla cu un scop. Fie sa invatam ceva, fie sa facem o schimbare semnificativa in viata noastra.

Eu folosesc toate aceste strategii si ma declar un om fericit. Nu am avut mari probleme in viata. De fapt….nu pot numi niciuna pentru ca vad totul ca pe niste lectii din care am invatat ceva.

Tu cum te raportezi la probleme? Adopti o gandire pozitiva sau negativa?

Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Aboneaza-te la newsletter si primesti GRATUIT, Ghidul de Comunicare Asertiva.

[mc4wp_form id=”3273″]

PD: Daca ti-a placut articolul da-l mai departe sa ajunga la cat mai multi prieteni.

2 thoughts on “10 pasi pentru rezolvarea unei probleme personale

  1. Foarte bune si utile sfaturile!
    As adauga o completare la primul punct si anume ca pana si moartea are o solutie, deci chiar toate au o solutie! 🙂

Comments are closed.