cupluri fericite

10 obiceiuri ale cuplurilor fericite

Relatii

cupluri fericite

De ce aspecte ar trebui sa tinem cont pentru a fi fericiti intr-o relatie de cuplu? Fie ca aceasta relatie este deja concretizata intr-un mariaj, fie ca nu, exista cateva obiceiuri care v-ar face sa fiti mai fericiti si mai impliniti unul cu celalalt.

1. Mergeti la culcare in acelasi timp.

Iti aduci aminte inceputul relatiei voastre? Cand abia asteptati sa va bagati in pat sa faceti dragoste? Cuplurile fericite rezista tentatiei de a merge la culcare la ore diferite pentru ca le vine de la sine. Merg de obicei in acelasi timp, chiar daca unul dintre parteneri se trezeste mai devreme si face mai multe lucruri pana cand celalalt se trezeste a doua zi.

2. Cultivati interese comune

Dupa ce pasiunea se domoleste, este normal sa realizati ca aveti uneori putine lucruri in comun. Dar nu incerca sa diminuezi importanta activitatilor pe care le puteti face impreuna si de care amandoi va bucurati. Daca interesele comune nu sunt prezente, cuplurile fericite le dezvolta, le inventeaza si le formeaza. In acelasi timp, ai grija sa-ti cultivi si interese proprii, acest lucru te va face mult mai interesant pentru partenerul tau si nu vei parea nici pe departe prea dependent de relatie.

3. Mergeti pe strada tinandu-va de mana sau macar unul langa celalat

Este mult mai frumos si denota mult mai multa afectiune decat sa mergeti unul in spatele celuilalt sau la distante mari  si oricum este mult mai confortabil pentru amandoi. Acest aspect nu face decat sa va apropie ca si parteneri.

4. Construiti incredere unul fata de celalalt si mai ales toleranta

In cazul in care exista un dezacord puternic intre voi sau argumente in contradictoriu, iar situatia nu se poate rezolva in niciun fel, voi ca si cuplu, ar trebui sa dezvoltati acea toleranta bazata pe incredere si in acelasi timp, un anumit spirit iertator pentru a putea forma o punte comuna de comunicare si intelegere. Afla 7 tehnici de a comunica eficient.

 

5. Concentreaza-te mai mult pe partile bune ale partenerului si nu pe cele mai putin bune

Daca te uiti doar la lucrurile pe care acesta le face gresit vei gasi intotdeauna ceva. Daca te uiti la ceea ce el sau ea face mult mai bine, puteti gasi intotdeauna ceva , de asemenea . Totul depinde de ceea ce doriti sa cautati . Cupluri fericite pun accentul pe aspectele pozitive.

Curs online Comunicare Asertiva

6. Imbratisati-va reciproc, imediat ce va revedeti dupa fiecare zi petrecuta la serviciu.

Se spune ca pielea noastra are o memorie de „atingere buna” (a persoanei iubite), una de „atingere rea ” (in urma unui abuz) si „lipsa de atingere ” (negrijenta). Cuplurile care spun salut cu o imbratisare pasteaza pielea lor scaldata in acel contact bun, ceea ce duce la o relatie armonioasa de cuplu indiferent de vechimea relatiei.

7. Spune ” Te iubesc ” si ” O zi buna ” in fiecare dimineata

Aceasta este o modalitate foarte buna de a te inarma cu rabdare si toleranta mai ales ca in fiecare zi aveam de-a face cu  blocaje in trafic, lupta cu cozile lungi de asteptare sau alte lucruri negative. Aceste cuvinte simple, dar pline de substanta, ajuta mult.

8. Spune ” Noapte buna ” in fiecare noapte, indiferent de cum te simti

Acest lucru spune partenerului tau ca , indiferent de cat de suparat esti cu el sau ea, totusi doriti sa pastrati aceasta  relatie. Ceea ce tu si partenerul tau de viata aveti este mai mare decat orice suparare .

9. Poti face o „verificare” in timpul zilei.

Este o dovada draguta de atentie si in acelasi timp un gest frumos sa iti suni partenerul acasa sau la locul de munca si sa afli cum ii este ziua. Aceasta este o modalitate foarte buna de a-ti adapta asteptarile emotionale, astfel incat sa fiti in sincronizare dupa terminarea orelor de munca. De exemplu , daca partenerul tau are o zi ingrozitoare , ar fi nerezonabil sa ne asteptam ca el sau ea sa fie entuziasmat de ceva bun care ti s-a intamplat tie.

10. Fii mandru de a fi vazut cu partenerul tauCuplurile fericite simt placerea de a fi vazute impreuna si se afla de multe ori intr-un fel de contact afectuos – se tin de mana sau au o mana pe umarul celuilalt, stau foarte aproape unul de altul si multe alte astfel de gesturi de apropiere. Acesta nu este un mod de a se etala precum trofee ci doar de a transmite ca apartin unul altuia.

Cuplurile fericite au obiceiuri diferite fata de cuplurile nefericite . Un obicei este un comportament discret care se face in mod automat, care vine in mod natural si care necesita foarte putin efort pentru a se mentine. Nu sunt lucruri dificile, si daca vrei le poti face si tu cu partenerul de viata pentru a avea o relatie de cuplu armonioasa.