cum iti schimbi cariera cu succes

Cum sa iti schimbi cu succes cariera

Cariera

cum iti schimbi cariera cu succesOrice schimbare din viata ta poate produce teama, mai ales cand e vorba de schimbarea carierei. Pe de alta parte, orice schimbare poate fi minunata si emotionanta.Cu totii trecem prin momente de schimbare, mai ales din cauza unor factori externi ( schimbari economice si politice). Poate ca esti unul dintre cei direct afectati pentru ca ti-ai pierdut locul de munca sau vrei sa iti schimbi cariera pentru ca ai nevoie de mai mult timp pentru familia ta. Indiferent de motiv, identificarea si inceperea unei noi cariere profesionale este un eveniment important in viata oricui.

Urmeaza  aceste sfaturi pentru a identifica si a realiza schimbarea de cariera care te va face fericit pentru tot restul vietii tale.

1. Decide daca ai nevoie sa iti schimbi cariera sau locul de munca

Daca actualul job iti provoaca stres, tristete si chiar depresie, este timpul sa iti schimbi locul de munca. In cazul in care problema este mai profunda si nu mai exista pasiune pentru ceea ce faci, s-ar putea sa ai nevoie de o schimbare de cariera.  Nu conteaza daca ai fost concediat si / sau, daca ai nevoie de un job care sa se potriveasca cu vocatia si pasiunea ta. Ia aceasta a doua sansa pentru a  gasi fericirea intr-o cariera care sa te motiveaze. In felul asta vei face ce iti place pentru tot restul vietii tale.

2. Investigheaza care este cariera perfecta pentru tine

Unii stiu de la inceput ce vor sa faca cu viata lor din punct de vedere profesional. Altii insa trebuie sa faca ceva cercetari. Incepe cu identificarea punctele tale forte si a punctelor slabe, cu ceea ce urasti si ceea ce iti place sa faci. Fa o lista a competentelor pe care le ai si care pot fi transferate la alte optiuni de cariera.
In acest sens te poate ajuta si consilierea in cariera.3. Orienteaza-te si cere ajutorul

Dupa ce ai ales noua cariera pe care vrei sa o urmezi, afla cat de multe lucruri poti despre domeniul in care urmeaza sa profesezi. Nivelul salarial practicat, locurile de munca disponibile si posibilitatile de dezvoltare. Pune intrebari expertilor din domeniu sau pur si simplu oamenilor care au deja experienta in cariera pe care o vizezi si tu. Ei iti vor arata punctele tari si slabe, ce pregatire profesionala ai nevoie. Asemenea conversatii sunt bune oportunitati de networking, iar un nou loc de munca poate fi recomandat chiar de unul dintre interlocutori.

Pastreaza o atitudine pozitiva pentru a avea succes. Poate nu este usor daca abia ai fost concediat sau ti-ai dat seama dupa 10 ani ca ai ales o cariera nepotrivita. Poate fi chiar o povara cand iti cauti un nou loc de munca, dar nu te descuraja. Mare parte din abilitatile si cunostintele pe care le-ai dobandit pot fi transferate la noul job. Poate ca aceasta este o oportunitate buna pentru a schimba cariera. O situatie dificila este urmata de o schimbare pozitiva. Urmeaza aceste sfaturi pentru a asigura succesul in cautarea de noi inccere ajutorul celorlalti eputuri.

4. Foloseste-ti timpul cu intelepciune

Ia in considerare un stagiu de practica sau chiar munca de voluntariat in noul domeniu de activitate. Acest lucru serveste mai multor scopuri, in primul rand te ajuta sa iti imbunatatesti CV-ul si capeti experienta care este direct legata de cariera ta. De asemenea, te pregatesti si descoperi daca alegerea facuta chiar este ceeea ce iti doresti, o cariera care sa te bucure pentru toata viata. Deasemenea va contribui la mentinerea unei atitudini pozitive. Poti invata sa iti gestionezi mai bine timpul din acest curs online de managemetul timpului!

Foloseste timpul pentru a te pregati mai bine in noua cariera, si nu  iti plange singur de mila. Nu te transforma intr-o victima doar pentru ca trebuie sa iti schimbi cariera si sa o iei de la capat. Este important sa realizezi ca ai o a doua sansa de a obtine cariera care te va face fericit pentru tot restul zilelor tale.

Aboneaza-te la newsletter pentru gandire pozitiva zi de zi .[mc4wp_form id=”3273″]