relatii de cuplu fericite

10 lucruri importante intr-o relatie de cuplu

Relatii

relatii de cuplu fericite

In viata fiecarei femei, dragostea si romantismul sunt foarte importante. Desi  pare simplu, nu orice relatie este echilibrata si aducatoare de energii positive pentru ambii parteneri. Cum stim totusi sa stabilim relatii armonioase si de durata cu partenerul de viata? Cand stii ca ai intalnit marea iubire?

Am facut o lista cu 10 lucruri pe care trebuie sa le stii despre stabilirea unei relatii de cuplu cu persoana iubita.

1. Tu esti de ajuns. Increderea in propria persoana este foarte importanta si in relatiile cu ceilalti. A crede ca tu esti de ajuns inseamna sa iti amintesti intotdeauna ca nu trebuie sa schimbi nimic la tine pentru a putea fi iubita. Invata ca daca cineva incearca sa te convinga sa te schimbi, acea persoana nu este potrivita pentru tine. Cel care nu iti vede adevarata valoare nu va putea castiga un loc in inima ta.

2. Nu poti fi respectata, daca nu respecti si tu la randul tau. Acest lucru se aplica si prietenilor si familiei. Respecta-ti propria persoana si vei fi atrasa de oameni care fac la fel.

3. Nu te pierde intr-o relatie. Cand este indragostita, o femeie poate avea o imagine diferita despre ce ar fi ea fara partener. Nu trebuie sa se lase condusa de sentimentul nesigurantei si sa se opreasca din a trai viata pe care o merita. Invata  sa-ti mentii interesele, prietenii si timpul petrecut  in singuratate.  Ai nevoie de aceste lucruri pentru a avea o viata fericita si pentru a te simti implinita fie ca vei continua sau nu o  relatie.

4. Observa de aproape potentialii sau actualii parteneri. Asta te ajuta sa eviti sa ai inima franta. Daca barbatul de care iti place spune ca nu vrea o relatie, ar fi bine sa-l crezi. Daca este nerespectuos cu mama lui, ar trebui sa observi. Psihologii spun ca daca vezi ca o persoana nu se comporta frumos cu altcineva, nu te amagi singur ca se va comporta diferit cu tine. De obicei oamenii spun si arata tot ceea ce ar trebui sa stii despre ei.  Nu te minti ca “stii tu mai bine cum e de fapt”.

5. Incepe si continua o relatie pentru motivele corecte. Dragostea adevarata inseamna afectiune, altruism si generozitate. Daca aceste lucruri nu se regasesc intr-o relatie, nici tu nu ar trebui sa fii acolo. Singuratatea, trecutul construit, situatia financiara sau prietenii comuni nu sunt motive de a sta langa cineva.

6. Fii consienta de ceea ce vrei. Uneori relatiile par frumoase la suprafata si se simt gresite in profunzime. Se poate sa simti pur si simplu ca ceva lipseste sau ca nu primesti nimic in schimbul a ceea ce tu oferi.  Intelege ceea ce iti doresti de la o relatie pentru a putea  rezolva anumite situatii sau sa treci peste ele.

7. Recunoaste beneficiile despartirilor.  Nimic nu poate invata o femeie mai multe despre ea, decat o dragoste pierduta . Orice despartire  iti va construi relatiile viitoare. Invata care sunt asteptarile tale, nevoile si cum poti sa le gasesti in partenerul de viata.

8. Disperarea  atrage refuz.  Daca inca nu ai un partner,nu dispera.  Dragostea va veni cand vei fi pregatita sa o primeasti. Cainii fug cand sunt urmariti, asa fac si oamenii. Cu totii avem nevoie de spatiu personal. A urmari o persoana care nu vrea sa fie prinsa poate dauna demnitatii personale si restrange sansele de a gasi un partener.

9. Daca testezi pe cineva, posibil sa te dezamageasca. Nu dezvolta diferite teste pentru a masura iubirea unei persoane. Testarea asta este un semn al fricii si nesigurantei.  Cuvantul cheie este increderea. Fii increzatoare in propria persoana si in propriile instincte.

10. Majoritatea basmelor au fost scrise de barbati. Fratii Grimm, Hans Christian Andersen si  Walt Disney au incercat sa convinga fetele sa-l astepte pe fat frumos. Nu-ti modela viata dupa Cenusareasa, dragostea adevarata este complicata si vine sub diferite forme.

Te-ar mai putea interesa:

Sfaturi pentru o vacanta in cuplu de neuitat
Invata sa ceri pentru a avea o relatie de cuplu armonioasa

 

Aboneaza-te la newsletter si primesti GRATUIT, Ghidul de Comunicare Asertiva.

[mc4wp_form id=”3273″]