10 idei de activități part-time pentru a-ți crea o nouă sursă de venit

Educatie Financiara

Ai probleme cu banii si iti doresti sa castigi mai mult? Daca timpul iti permite sa mai muncesti si part time, daca ai si abilitati ce sunt la cautare in acest moment, atunci nu ezita sa mai faci si o alta activitate profesionala. Indiferent daca vrei sa strangi bani pentru a-ti cumpara o casa (vezi si oferta de case de vanzare Sibiu sau apartamente de vanzare in Bacau), pentru a-ti schimba masina sau a merge in vacanta mult visata, munca part time poate fi un mijloc excelent de ajunge mai aproape de acest tel.

In acest articol iti vom prezenta 10 idei de activități part-time pentru a-ți crea o nouă sursă de venit.

Cum poti sa castigi bani muncind part-time:

1. Translator

Dacă stăpânești foarte bine mai multe limbi de circulație internațională, îți poți oferi serviiciile online companiilor, agențiilor de traducere, dar poți găsi diverse colaborări și în zonă în care locuiesti (afaceri locale, școli, meditații private) .2. Affiliate Marketing

Dacă îți place să scrii și ai un blog sau un site, îți poți monetiza foarte bine pasiunea vânzând publicitate, sau promovând anumite produse pentru care încasați un comision atunci când acestea se vând, sau prin sistemul Adsense de la Google.

3. Îți vinzi serviciile online

Fie că ești designer, coach, psiholog, contabil, medic, consultant sau avocat, poți câștiga foarte bine bani vânzându-ți serviciile online. Te poți înscrie pe o platformă de freelanceri unde companii interesate de serviciile tale te pot contracta.

4. Social media manager

Ești tot timpul online și îți place să postezi pe rețelele de socializare? Poți transformă asta în bani dacă preiei contul unei firme și te ocupi de tot ce înseamnă prezența acesteia pe rețele de socializare ( Facebook, Instagram Pinterest, Linkedin..)

5. Cursuri online

Ești un profesionist în domeniul tău de activitate și crezi că îi poți învață și pe alții? Crearea unui curs online este o metodă excelentă de a obține un venit pasiv de oriunde ai locui. Poți face un curs de comunicare, finanțe personale, public speaking, programare, marketing, apoi îl încarci pe o platformă de învățare online gen Coursera sau Udemy, de unde primești un procent din vânzările efectuate.6. Programator

Este o muncă înalt calificată, care însă nu necesită o mulțime de echipamente, și pe care o poți învață din diverse cursuri și tutoriale online. Odată ce ai dobândit cunoștințele îți poți oferi serviciile atât pe diverse platforme de freelanceri cât și companiilor în mod direct. Important este să fi orientat către detalii, meticulous, și să respecți termenele.

7. Fotograf

Ai nevoie de un apărat foto performant, accesorii și cunoștințe de editare. Apoi te specializezi pe un anumit tip de fotografie ( de eveniment, portret, de produs, documentar..) și clienții nu vor întârzia să apăra. Îți poți încărca pozele pe site-urile gen Dreamstime sau Getty Images, de unde primești un procent din vânzări.

8. Make-up artist / Hiarstylist

Dacă ești pasionat/ a de zona de frumusețe și îngrijire, poți să te specializezi și să oferi aceste servicii seara sau în weekend, chiar la tine acasă. Îți faci un cerc de cliente fidele și îți asiguri o nouă sursă de venit. 

9. Meșteșuguri / produse hand made

Poți să faci diverse lucruri manual, de genul lumânărilor parfumate, bijuterii handmade, săpunuri natural, prăjituri sau orice altceva. Găsești pe internet cursuri și sfaturi despre cum să faci diverse lucruri, apoi le poți vinde pe Facebook sau Olx. 

10. Reprezentant vânzări / MLM 

Sunt sute de oferte de munca de acasă, oferite de firme de multi level marketing ( MLM) . Pot fi o sursă bună de venit dacă ești perseverant, îți place să vinzi și să comunici cu oamenii. Există atât de multe opțiuni, încât poți alege în funcție de produse, brand, echipă, pasiunile tale, etc. 

Cu siguranță fiecare poate găsi o altă sursă de venit, dacă vrea să câștige mai mulți bani și este dispus să aloce timp și energie pentru asta! 

Succes! 🙂

Un articol de Daniela Irimia, trainer & coach