1 din 8 femei face cancer la sân pe parcursul vieții!

Sanatate

Depistat la timp, cancerul la sân are 94% șanse de vindecare.

Durata unui control la sân este de 1 oră.

“Fă-ți timp! Află că ești bine!” este o campanie Antreprenoare.ro de conștientizare și suport pentru femei.

Fă-ți chiar azi o programare pentru un control la sân. O ecografie sau o mamografie poate să facă diferența. Nu mai aștepta! Sună chiar azi pentru o programare și MERGI la control periodic.

Conform unui studiu din 2018, în România, cancerul de sân ocupa în 2018, prima poziție cu o pondere a cazurilor noi de 25,1% (9 629 cazuri noi), la mare distanță de cancerul de colon (11,9%; 4 576 cazuri noi) și cancerul de col uterin (8,6%;3 308 cazuri noi).

În privința numărului de decese înregistrat în rândul femeilor prin cancerul mamar, acesta a fost în 2017 de 3 484, în creștere față de 2016 (3 457 decese).

În România 2016, ponderea femeilor depistate cu cancer sân a înregistrat cel mai mic procent din UE, dar una din explicații este că în țara noastră procentul efectuării examenului mamografic a fost foarte redus (6%).

Sustinem aceasta campanie pentru ca, asa cum spunem in repetate randuri, sanatatea inseamna preventie!

Fă-ți chiar azi o programare pentru un control la sân. O ecografie sau o mamografie poate să facă diferența. Nu mai aștepta! Sună chiar azi pentru o programare și MERGI la control periodic!