Secretul fericirii adevarate

Dezvoltare Personala


Care este Secretul fericirii adevarate? De fapt, acest secret presupune ca exista mai multe secrete ale fericirii adevarate.

Primul ar fi sa te accepti si sa te iubesti asa cum esti, cu calitati si defecte… si sa iti traiesti propria viata. Majoritatea dintre noi au nevoie sa re-invete cum sa faca asta, fiindca undeva in calatoria vietii ne-am lasat distrasi de altele sau altii…

In activitatea de coach, una din cele mai importante tematici aduse in discutie este facilitarea cresterii stimei de sine a clientului.

Urmatorul pas este sa ai incredere in tine insuti! Sa ai incredere in emotiile tale, in preferintele tale, in intuitia ta…

Si apoi sa ai incredere in Univers… ca lucrurile se desfasoara asa cum ar trebui sa se desfasoare..

Un alt aspect important in obtinerea fericirii este sa iti asumi 100% responsabilitatea pentru tot ce se intampla in viata ta. Asta inseamna sa incetezi sa te mai plangi de viata ta, de oamenii din jurul tau si de felul in care este lumea acum pentru ca tu esti cel care a creat anumite contexte in viata ta, tu decizi ce sentimente si comportamente alegi… care sunt create de gandurile si alegerile tale din fiecare clipa.Tu creezi propria ta viata! Si daca cumva crezi ca ceilalti sunt responsabili pentru fericirea sau nefericirea ta, atunci te inseli amarnic. TU esti singurul responsabil prin alegerile pe care le faci sa stai intr-o situatie sau nu.

Ei bine, odata ce ai realizat acest lucru foarte simplu, vei capata o putere nemarginita asupra vietii tale si vei incepe sa traiesti fericirea prin utilizarea puterii mintii tale in favoarea ta, prin alegerea sa devii ceea ce tu iti doresti sa fii.

Si apoi sa renunti sa ii mai judeci pe ceilalti, sa mai emiti proiectii despre cum ar trebui altii sa se poarte sau nu… despre ce ar fi mai bine sau nu sa faca altii, sau sa gandeasca, sau sa simta… fiindca una din cele mai puternice surse ale durerii tale interioare vine din incercarea de a controla lucrurile pe care nu le poti controla si de a crede ca alte persoane sau alte situatii ar trebui sa fie altfel decat sunt.

Atunci cand renunti la judecarea altora si la incercarea de a-I controla pe ceilalti, tu te vei putea orienta spre propria ta viata, spre propria ta persoana si spre propria ta fericire. Dar numai dupa ce te vei elibera de ceilalti.

Astfel iti vei gasi pacea interioara si vei putea ramane concentrat pe TINE si pe ceea ce tu vrei sa devii.

Asa te poate ajuta coachingul…