Refresh la locul de munca

Cariera

locul de munca

Un element care iti poate strica buna dispozitia poate aparea in orice moment al zilei.  Poti avea o stare perfect normala,  pana cand apare un element declansator, care poate duce pana la generarea   stari negative sau a unui moment de criza in viata ta.  O astfel de dispozitie poate aparea la inceputul zilei sau chiar intr-un moment  cheie, de exemplu inaintea unei  prezentari sau a unei sedinte importante.  De accea, in acest articol va propunem cateva metode eficiente de a scapa de aceasta stare negativa  pentru  a avea o atitudine sanatoasa  la locul de munca si nu numai.

 

Fii fresh!

Cand te simti  incoltit de o dispozitie proasta,  reimprospateaza-te , la figurat, dar si la propriu . Clateste-ti fata, iesi la aer !  De asemenea, daca vei arata bine, te vei simti cu siguranta  plin de incredere.  Daca esti morocanos, incearca  sa schimbi  garderoba, adauga putina culoare. De exemplu, portocaliul stimuleaza energiile positive. Incerca galben pentru mai multa creativitate.  Daca vrei sa fii calm, incerca albastru sau verde.

Ofera ajutor!

Ajuta un coleg, de exemplu,  Acest ajutor poate fi un simplu zambet,  compliment sau chiar  rezolvarea unei sarcini legata de locul de munca.  Aprecirea  altei persoane si un simplu “multumesc” poate fi foarte eficienta pentru a alunga o proasta dispoztitie.

Dezvolta-ti  mediul tau

Studiile arata ca dezvoltarea unui mediu  prietenos  (un mediu cu plante, de exemplu) poate alunga o stare de spirit negativa. Incearca un  bambus sau  o orice alta planta usor de intretinut pentru un aer purificat. Daca plantele nu sunt tocmai pe placut tau, incearca atunci  imaginile sau fotografiile  de exemplu. Aceste sunt o alta metoda de a inviora atmosfera de la birou , amintindu-ti de momente sau evenimente placute.

Inainte de a adauga lucruri noi mediului tau, trebuie sa fii sigur ca incaperea va ramane organizata. Dezorganizarea poate fi un factor de stress, iar stress-ul iti va strica tot timpul buna dispoztie . Organizeaza-ti spatiul cu dosare suplimentare, bibliorafturi sau alte elemente care sa te ajute in depozitare si organizarea biroului.

Gaseste o scapare!

Sunt momente in care trebuie sa iti permiti un moment de respiro. Incearca sa iei putin aer proaspat intr-o plimbare scurta, pune-ti muzica favorita in  casti  sau fa-ti timp sa suni un prieten bun. S-ar putea sa fii tentat si de o gustare, dar ia in calcul ca dulciurile te pot face mai agitat, mai iritabil. Poti inlocui dulciurille cu fructe proaspete

Fa ceva ce urasti!

Pare un pic deplasat? Cand ai de a face cu o dispozitie proasta,  ambitioneaza- te sa  treci prin lista de task-uri pe care le tot amani. Senzatia de satisfactie pe care o vei avea dupa rezolvarea acestor probleme  te va ajuta sa te relaxezi si sa privesti lucrurile dintr-o perspectiva noua,

Noteaza un plan!

Dupa citirea  acestui articol,  fa un brainstorming propriu cu  solutiile potrivite pentru tine, apoi creaza un plan de actiune pentru a elimina stress-ul si cauzele proastei dispozitii. Poate nu il vei respecta in totalitate, dar iti va face bine sa il transferi pe o foaie de hartie.

Gandeste Pozitiv!