imparte cu ceilalti

Imparte si cu ceilalti cunostintele tale

Dezvoltare Personala

imparte cu ceilalti

A imparti cu altul trebuie sa fie un mod de viata, nu un edict impus de guvern. A imparti cu altul trebuie sa fie un gest voluntar, nu fortat.” Neale Donald Walsch

Daca te dezvolti pe plan personal, ii poti ajuta si pe ceilalti sa se dezvolte. Progresul tau in dezvoltarea personala poate deschide usi si altora, iar fericirea unui astfel de progres este completa doar cand ea este impartita. Astfel poti contribui la bunul mers al lucrurilor atat in viata ta cat si a altora.

Sa poti darui la randul tau este cea mai mare recompensa a vietii.

Poti fi un profesor pentru ceilalti si fara a avea la baza un vreun curs de trainer. O modalitate de a face acest lucru, intr-un mod extrem de natural, este prin simplul fapt de a fi. Suntem si ne manifestam intr-un anume fel si doar prin asta ii influentam (in bine sau in mai putin bine) pe ceilalti. Fie ca manifestam luciditate atunci cand suntem nervosi, fie ca ne urmarim obiectivele cu o perseverenta nemaintalnita sau pur si simplu suntem in echilibru cu noi insine, fiecare dintre noi poate fi un profesor pentru cei care simt ca mai au cate ceva de invatat.

O alta modalitate simpla de a le fi celorlalti de folos este schimbul de experienta. De la un simplu comentariu pana la dezvaluirea experientelor de viata, orice poate contine un cat de mic sambure de intelepciune ce poate schimba (cateodata) chiar radical viata sau parcursul profesional al cuiva. Oamenii se feresc sa impartaseasca teama ca altcineva va judeca cele povestite, teama de a fi ridicol, teama de a intra pe un taram prea personal. Insa un om care are stima de sine buna, cred ca ar trebui sa contribuie la cresterea celorlalti.

Daca ai vreodata un impuls sa le impartasesti si altora din experienta ta, fa-o! Urmariti-va instinctul! Aduce valoare si satisfactie tuturor!

Gandeste Pozitiv!

1 thought on “Imparte si cu ceilalti cunostintele tale

  1. Asa este, colaborand unii cu altii, ca o echipa, putem reusi mult mai multe decat am reusi fiecare dintre noi pe cont propriu. Fiecare experienta de viata conteaza, pentru ca ne poate ajuta sa evitam sa facem anumite greseli care ne pot costa scump. [….]

Comments are closed.