cum sa faci conversatie in mod eficient

Cum sa faci conversatie in mod eficient

Relatii

cum sa faci conversatie in mod eficient

Daca devii inconfortabil numai cand te gandesti la o situatie sociala precum un cocktail, sa stii ca nu esti singurul. Pentru unii, abilitatea de a interactiona cu alti oameni si de a conversa vine natural, insa noi ceilalti trebuie sa dezvoltam aceasta abilitate.

Abilitatea de a conversa nu este un lucru eluziv, un secret detinut doar de cativa, si cu putina practica chiar si cei mai timizi pot invata sa fie in largul lor vorbind cu oricine, despre orice. Acestia sunt pasii pe care trebuie sa-i urmezi:

Cunoaste-ti punctele forte si reusitele. Fa o lista cu acestea pe care sa o tii la tine si la care sa adaugi in mod regulat lucruri noi. Daca o citesti inainte sa intri in situatii sociale, iti vei aminti cat de multe ai de oferit.

Intreaba un prieten. Cere opinia unui prieten de incredere. Cum crede el ca te descurci in situatii sociale? Ce faci bine? Cum ai putea conversa mai eficient cu altii?

Vorbeste mai putin si asculta mai mult. Oamenii adora sa vorbeasca despre ei insisi, asa ca pune-le intrebari, care vor atrage atentia de la tine. Un beneficiu este si faptul ca vei fi considerat un bun conversationist, chiar daca abia ai spus ceva!

Apeleaza la simtul umorului. Fii atent la ceea ce ceilalti gasesc amuzant. Nu trebuie sa fii un foarte bun orator ca sa ii faci pe ceilalti sa rada, mai ales pentru ca cel mai amuzant si mai sigur mod de a apela la umor e sa razi de tine insuti. In plus, astfel le arati celorlalti ca nu te iei prea in serios.

Fii la curent cu evenimentele actuale. Ai macar o idee vaga despre ce se intampla in lume, pentru a putea pune bazele unei viitoare conversatii.

Vorbeste despre experientele tale noi si interesante. Daca ai facut ceva deosebit in ultima vreme, acest gen de experiente sunt intotdeauna subiecte pentru conversatii stimulante.

Fii pozitiv. Oamenii sunt atrasi de oamenii entuziasti si conversatiile pozitive. Renunta la comentariile despre sanatatea ta precara sau despre cat de rau este in Romania.

Fa comentarii scurte si la obiect. Nimeni nu vrea sa te auda cum vorbesti neincetat despre opiniile sau reusitele tale.

Asadar, nu trebuie sa fii un om de stiinta ca sa participi la conversatii. Jumatate din ceea ce trebuie sa faci e sa fii un bun ascultator, iar daca ai informatii noi pe care le impartasesti cu simtul umorului, esti pregatit pentru urmatorul eveniment social!

Iti recomandam sa citesti si articolul „Despre comunicare pe intelesul tuturor” .

1 thought on “Cum sa faci conversatie in mod eficient

Comments are closed.