Cele mai bune modalitati de comunicare cu rudele din strainatate

Idei

Peste trei milioane de romani lucreaza in strainatate, iar pastrarea contactului cu familiile de acasa este foarte important pentru ei. Pe langa coletele care impanzesc mereu rute de transport Londra Romania sau Madrid Bucuresti, exista numeroase aplicatii pe PC si pe telefonia mobila care va pot tine aproape de cei dragi, de la mii de kilometri distanta, fara sa platiti nimic. Uneori, nu e nevoie decat de un mesaj scurt sau de o poza prin care sa aratati ca sunteti bine si in siguranta.

Iata cele mai utile aplicatii pentru o mai buna comunicare cu familia din strainatate, pentru care veti avea nevoie mereu de acces la Wi-Fi:

1. Skype. Acest serviciu poate fi folosit pe smartphone, pe tableta, pe laptop si chiar si pe un iPod dotat cu Wi-Fi.  El este gratuit atat timp cand contactati pe cineva care are la randul sau cont de Skype si ofera o experienta completa, audio – foto – video – text. Skype este ideal pentru conversatii in grup: poate face fata unui grup de pana la 25 de apelanti, asa ca daca aveti o familie numeroasa, raspandita in mai multe colturi ale lumii, puteti incerca o nebunie din asta. 2. WhatsApp. Desi a inceput doar ca aplicatie schimbat mesaje text, ea s-a transformat demult intr-un serviciu complet, care include telefonie si comunicare video. Un aspect demn de mentionat este ca foloseste putine date pentru functia de telefonie. Este gratuit, usor de instalat si poate fi folosit atat pe smartphone, cat si pe PC. Atunci conexiunea la internet nu este suficient de buna pentru a asigura o conversatie, aplicatia are functia de inregistrare mesaje, ideala pentru unele scurte de genul „mi-e dor de tine”, pe care destinatarul le poate asculta de cate ori vrea.

3. Facetime de la Apple, care consuma totusi multa lungime de banda, si Facebook Messenger. Amandoua serviciile au componenta video si de telefonie mobila, putand fi folosite atat pe smartphone, cat si pe PC.

4. Instagram. Desi este o aplicatie destinata fotografiile si nu una de schimbat mesaje, ea poate fi folosita in acest scop si este perfecta pentru a ramane in contact cu familia. Uneori nu e nevoie decat de o poza cu tine pentru ca cei dragi sa vada ca esti bine.

5. Life360. Un serviciu gratuit care se aseamana cu ceasul domnului Weasley din seria Harry Potter, care iti spune exact unde se afla membrii familiei tale. Softul este bazat pe locatie si este conceput special pentru a le permite membrilor de familie sa stie permanent unde se afla celalalt sau ceilalti. Harta pe care o pune la dispozitie are tot felul de functii utile: de exemplu, existasimboluri care arata unde se afla spitalul local sau daca au fost raportate infractiuni in zona. Are si optiune de chat in grup.

Comunicarea este esentiala pentru a mentine relatiile armonioase cu prietenii si familia, iar distanta fizica nu mai este o scuza pentru a nu comunica eficient.

Te-ar putea interesa sa citesti si 10 carti de autori romani, lansate in 2019