metode de auto-motivare

8 pasi pentru o continua auto-motivare

Dezvoltare Personala

metode de auto-motivare

Multi dintre noi resimtim perioade in care suntem demotivati si trebuie sa lucram din greu pentru a depasi acele momente. Uneori, este ca un ciclu continuu in care suntem motivati pentru o perioada de timp, apoi ne pierdem motivatia si trebuie sa o luam de la capat si sa recladim lucrurile.

Nu exista ceva mai puternic decat atitudinea potrivita, pentru a te mentine motivat. Nu poti controla sau alege toate circumstantele in fata carora esti pus, dar iti poti alege atitudinea si reactia ta fata de aceste situatii.

O buna modalitate de a fi auto-motivat in mod constant, este sa pui in aplicare urmatorii 8 pasi. In timp ce iti dezvolti acesti pasi si ii utilizezi in mod regulat, auto-motivarea va veni in mod natural atunci cand ai nevoie de ea.

Iata lista cu cele 8 metode de auto-motivare:

1.    Incepe simplu. Pastreaza factori motivatori in apropierea zonei de lucru, factori care iti vor da acel impuls de inceput.

2.   Asigura-te ca ai o companie buna. Intalneste-te mai des cu oameni motivati si pozitivi. Asta este foarte usor de realizat: discuta cu persoane si prieteni carora le place sa isi impartaseasca ideile.

3.   Continua sa inveti. Citeste si incearca sa inveti cat mai multe lucruri. Cu cat mai mult inveti, cu atat mai increzator vei deveni in ceea ce priveste noile proiecte.

4.   Fii pozitiv! Vezi partea buna in orice lucru rau. Cand intampini obstacole, vei dori sa ai obiceiul de a gasi repede solutii si de a trece cu bine peste ele.

5.   Nu mai gandi atat de mult. Doar actioneaza. Daca nu gasesti motivatie pentru un anumit proiect, incearca sa initiezi altceva. Chiar si ceva banal, tot va fi important pentru tine sa initiezi ceva si apoi sa castigi suficient avant incat sa continui si proiectele mai consistente.

6.   Cunoaste-te pe tine insuti. Ia aminte la momentele in care duci lipsa de motivatie si de cele in care te simti ca un superstar. Vei descoperi un tipar pe care il vei intelege si vei putea lucra in jurul lui.

7.  Urmareste-ti progresul. Tine o evidenta a progresului proiectelor in desfasurare. Cand observi ceva care este in dezvoltare, vei dori sa aduci o crestere suplimentara acelui lucru.

8.   Ajuta-i pe altii. Impartaseste-ti ideile si ajuta-ti prietenii sa devina motivati. Sa ii vezi pe altii cum evolueaza te va motiva sa le urmezi exemplul. Scrie despre succesul tau si accepta feedback din partea cititorilor.

La sfarsitul aplicarii cu regularitate a acestor 8 pasi, vei dezvolta anumite abilitati care vor deveni obiceiuri de auto-motivare.
Odata ajuns la etapa in care ii ajuti pe ceilalti in mod constant, vei observa ca ciclul se repeta si fiecare etapa a procesului de auto-motivare devine mai bine inradacinat si mai dezvoltat.

Cel mai important lucru este sa incepi schimbarea de astazi, sa realizezi macar unul din pasii din lista. Nu este necesar sa lucrezi asupra acestui aspect tot timpul, este important sa actionezi totusi!

Te poate ajuta un coach sa implementezi mai usor obiceiuri noi si sa obtii rezultatele pe care le doresti!

Cu drag,

Daniela Irimia, trainer & coach