10 sfaturi pentru alimentația sănătoasă a copiilor

Sanatate

Sănătatea și bunăstarea copiilor depind, pe lângă iubire, de mâncare și de activitatea fizică pe care o au. Părinții și educatorii ar trebui să transmită copiilor ideea că hrană nu este de joacă deoarece sănătatea noastră depinde de ea și ar trebui să dăm alimentelor pe care le consumam, importanța pe care o merită.

Acest lucru înseamnă să dezvoltăm obiceiul de a servi masa în liniște. Copii au nevoie să ia o pauză de la joacă, să se așeze la masă și să ofere atenție hranei cât și semnalelor pe care corpul i le transmite. Masa în familie este un moment important atât pentru sănătatea relațiilor cât și pentru sănătatea corpului

Pentru copiii foarte mici, cel mai bun aliment este laptele matern, apoi o formulă de lapte adaptata vârstei și nevoii bebelușului. Urmați indicațiile medicilor pentru a stabili exact etapele de introducere a alimentelor noi în dieta unui copil.



Când începeți să diversificați alimentația copiilor, ține-ți cont de aceste 10 sfaturi:

Nu există alimente „proaste”, ci frecvențe necorespunzătoare de consum. Adaptați cantitățile la vârsta și dezvoltarea copilului. Echilibrul este indicat în orice aspect al vieții.

Fructe și legume zilnic. Oferă copilului fructe și legume zilnic, sezoniere, care oferă corpului lor vitamine, minerale și fibre. Gustările să fie formate din fructe, nu produse prefabricate.

Trei sau patru porții de produse lactate pe zi. Ele asigură calciul de care oasele, în plină dezvoltare, au nevoie. Opțiunile non-grase de lapte și iaurt oferă aceeași cantitate de calciu ca și cele integrale.

Utilizați uleiul de măsline. Este cel mai recomandat atât pentru gătit cât și consumat în stare crudă, în salate. Creeierul copilului are nevoie de grăsimi pentru a se dezvolta.

Două aporturi de proteine pe zi. Două doze moderate pe zi de pește, carne, ouă sau șuncă sunt suficiente pentru a da trupurilor copiilor cantitatea de proteine de care au nevoie pentru creștere.

Carbohidrați integrali. Pâine, orez, paște, cartofi, leguminoase și cereale oferă carbohidrații complexi de care copilul are nevoie. Dacă cumpărați produse integrale, veți furniza fibre și veți crește aportul de vitamine și minerale.

Hidratarea este importantă. Încurajați copii întotdeauna să bea cât mai multă apă. Sucurile se consumă numai în anumite momente și întotdeauna fără cofeină și acid.



Mâncare variată. Creați o dietă care include alimente din toate grupurile, fără a abuza de niciuna dintre ele. Toate alimentele sunt bune, important este echilibrul dintre ele.

Alimentele ambalate/ congelate. Industria alimentară oferă produse de calitate adaptate noilor tendințe de viață. Optați pentru conserve de pește și legume congelate. În felul acesta puteți oferi copiilor tot anul legume variante, cu vitamine.

Fiți voi un exemplu. Copiii fac ceea ce vad. Așadar, aveți grijă de dieta dumneavoastră și copiii vă vor imita!

Citește și Tot ce trebuie să știi despre analizele medicale la copii.

Gandeste-Pozitiv! Aboneaza-te  la newsletter pentru alte articole interesante.

[mc4wp_form id=”3273″]